"Obejmka" Canona nie jest plastikowa.
Wersja do druku
"Obejmka" Canona nie jest plastikowa.
600zł taka polityka canona :) używam jakiejś chińskiej odlewki :) za 49 zł takie charakterystyczne czerwone napisy for Canon, porównania z oryginałem nie ma żadnego ale daje się używać ostatnio kupowałem podróbę chwytu JYC do 70-300L za ok 60zł odrobinę lepsza od od tej odlewki do 70-200/4. Tamtej do 70-200 używam kilka lat i nic się nie dzieje tragicznego ale tak jak pisałem jakość produktu jest typowo chińska i oryginał przypomina tylko z kształtu :).
Dotarła wczoraj do mnie "objemka" Canona oraz telekonwerter EF 2x, wypróbowałem mocowanie do statywu.
Trochę uciążliwe, ale skuteczne jest takie rozwiązanie mocowania do statywu "przez objemkę":
1. Gdy tylko obiektyw to klasycznie , podstawą do przodu
2. Gdy telekonwerter+obiektyw to montuję "objemkę" na obiektywie odwrotnie, podstawą do tyłu.
jp
Tutaj chodzi kolego o dźwignię - żadna głowica umocowana do body nie utrzyma Ci takiego zestawu tak stabilnie, jak kiedy go do niej podepniesz za stopkę (oryginalnego) uchwytu statywowego na obiektywie. Mocowany do body będzie drgał jak struna od byle dotknięcia i sztywność głowicy tu nie pomoże - pretensje miej do Newtona ;). Też na niego klnę nierzadko ;).
Podłączam się do tego wątku.
Czy któryś z Forumowiczów może polecić z praktyki konkretny zamiennik uchwytu statywowego do Canon EF 70-200mm f/4 L (pasuje też do Canon EF 70-200mm f/4 L IS, Canon EF 300mm f/4 L, Canon EF 400mm f/5.6 L i Canon EF 200mm f/2.8 L)?
Chciałbym, żeby za te kilkadziesiąt złotych wytrzymał z rok przynajmniej, ale eksploatuję niemiłosiernie ;) preferuję zatem metalowy.
witam kupilem dwa lata temu zamiennik za55zł firmy delta pasuje tez do ef300 f/4L,400 f/5,6L jest ok jak do tej pory
metalowy, kolor jak orginał
--- Kolejny post ---
aluminiowy
Dzięki, to by mnie urządzało. Gdyby nie fakt, że ciężko z dostępnością. Teoretycznie fotozakupy tylko mają, ale w praktyce to się dopiero okaże...