A ja używam ML praktycznie tylko i wyłącznie dla funkcji focus trap. Filmów nie kręcę :mrgreen:
AF jest bardzo dobry i boczne na manualach z potwierdzeniem ostrości też dają radę. Ja tam jestem zadowolony.
Wersja do druku
A ja używam ML praktycznie tylko i wyłącznie dla funkcji focus trap. Filmów nie kręcę :mrgreen:
AF jest bardzo dobry i boczne na manualach z potwierdzeniem ostrości też dają radę. Ja tam jestem zadowolony.
Potwierdzam super aparat. Nie słuchaj tekstów że to stara puszka, jest naprawdę solidnie wykonana. Mój aparat ma ok. 20 tyś klapnięć migawki i zupełnie nie widać jakiegokolwiek zużycia. Wszystko zależy od tego kto użytkował. Szukaj zadbanego egzemplarza a sprzęt posłuży jeszcze długo.
Witam. Dzięki za liczne odpowiedzi. Zakupie na pewno 50D ale najpierw muszę wyprzedać się z innego systemu. Planuję do tego body zakupić 35mm f2,0 jako szkiełko uniwersalne oraz 50mm f1,4
do portretów. Poza fotografią codzienno-rodzinna interesuj mnie portret choć nie tylko (zdarzył mi się nawet jakiś kotlet). Co myślicie o takim zestawie? Dodam że patrzę tylko na stałki bo podoba mi się jakość produkowanego obrazka.
Ok. Body już jest. Ale mam do was kolejne pytanie. Potrzebuję dokupić dodatkowy aku do body. Co polecacie?
zamiast 35/2, weź coś szerokiego
Phottix. Ja tylko z tym zamiennikiem mam jakieś doświadczenie ale jestem w 200 % zadowolony.
Ja używam Delta i sobie chwalę. ;) Mam 2 szt. od roku i nie widzę żadnej różnicy między nimi, a Canonowym. Z resztą będę niedługo dokupował jeszcze 2, żeby mieć 2 komplety do gripa. (A oryginał do szuflady) ;)
Phottix