Odp: Sprzedaż zdjęć na weselu
Ja też bym się wkurzył, ale gdyby zapytała wcześniej, podał jakie ceny za to chce (tak by uprzedzić gości), dał promocję dla mnie (w końcu to dodatkowy zarobek dla niego) i dał gwarancję, że Młodzi są ważniejsi niż goście (lub bvędzie to robił ktoś inny niż on), to można by się zastanowić ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bogdan56_Ch
A kasę fiskalną masz? Ostatnio coraz częściej fiskus kombinuje i jak będziesz miał szczęście to załapiesz się na taką kontrolę.
Musiałby sprzedać kilka tysięcy tych zdjęć żeby powstał obowiązek posiadania kasy ;-). Właśnie czytałem jak fiskus zbłaźnił się na jakimś festynie wiejskim. Wlepił mandaty dla dziadków i babć sprzedających kilka słoiczków konfitur i nalewek, oczywiście bez kasy ;-). Pazerność i głupota urzędników skarbowych przekracza wszelkie granice...
Cytat:
Zamieszczone przez
dzidofon
Musiałby sprzedać kilka tysięcy tych zdjęć żeby powstał obowiązek posiadania kasy ;-). Właśnie czytałem jak fiskus zbłaźnił się na jakimś festynie wiejskim. Wlepił mandaty dla dziadków i babć sprzedających kilka słoiczków konfitur i nalewek, oczywiście bez kasy ;-). Pazerność i głupota urzędników skarbowych przekracza wszelkie granice...
Pytanie czy mieli zgłoszoną DG na to?
sprzedaż zdjęć na ślubie stanowczo nie, ale gdy młodzi wykupili by usługę np. 400zdjęć za jakąś określoną kwotę i każdy sobie może zrobić zdjęcie i od razu wywołać to już tak.
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
gdybym był panem młodym, to kopnął bym takiego fotografa w d___ za to, że z mojego wesela robi targowisko...
Dokładnie!
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Pytanie czy mieli zgłoszoną DG na to?
Zauważ że oni dostali mandaty za brak kasy, a nie za brak zgłoszenia DG :-). Wymóg posiadania kasy powstaje po przekroczeniu pewnego progu, a tego śmieszni urzędnicy nie wykazali...
Zresztą to nie temat wątku tylko moja mała dygresja ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Dokładnie!
I też jak jest wszystko ustalone z młodymi 8-)?
Cytat:
Zamieszczone przez
dzidofon
Zauważ że oni dostali mandaty za brak kasy, a nie za brak zgłoszenia DG :-). Wymóg posiadania kasy powstaje po przekroczeniu pewnego progu, a tego śmieszni urzędnicy nie wykazali...
Zresztą to nie temat wątku tylko moja mała dygresja ;-)
Ale przy sprzedaży to chyba w ogóle bez kasy ani rusz?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ale przy sprzedaży to chyba w ogóle bez kasy ani rusz?
Do 20 tys pln w roku dla osób fizycznych może być bez kasy, kwota jest rozbita proporcjonalnie na ilość miesięcy prowadzenia działalności w danym roku kalendarzowym, ale wystarczy, że chce sprzedać 1 płytę dvd czy cd kasę już musi mieć.
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Dokładnie!
Zdecydowanie nie dla takiej targowiska
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
gdybym był panem młodym, to kopnął bym takiego fotografa w d___ za to, że z mojego wesela robi targowisko...
Ja chyba też.