TomaszQ: mój prawie identycznie wygląda, tylko wnętrze mam inaczej rozwiązane i przycisk inny (isostat czy jakoś tak się nazywa). W środku mikrowyłączniki mam utrzymywane poprzez system zapałek :) i chyba najwyższa pora zalać to siliconem.
Wersja do druku
TomaszQ: mój prawie identycznie wygląda, tylko wnętrze mam inaczej rozwiązane i przycisk inny (isostat czy jakoś tak się nazywa). W środku mikrowyłączniki mam utrzymywane poprzez system zapałek :) i chyba najwyższa pora zalać to siliconem.
Moj wyglada tak
Gratuluje pomysłu :) Autofire też w nim masz ? :)
Pozdrawiam
Rudi
No super a jaki ergonomiczny :)
Pozdr.
hehe - bardzo ladny! Tez musze dorwac starego joya od Commodore 64.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Moze nie... ja do elektroniki mam dwie, albo nawet trzy lewe rece. Czy ktos mi zrobi taka wtyczke? :mrgreen: (zaplace za materialy, dorzuce drugie tyle za robocizne i jeszcze piwko na zachete albo i dwa ;) ).Cytat:
Zamieszczone przez Rafalski
Więc i ja się pochwalę bo mam stereo :) Czyli pasuje zarówno do jednych jak i drugich Canonków :)
Ale jak wstawić obrazek ????
Jaki wezyk bedzie bardziej praktyczny?
a) AF i migawka w jednym przycisku
b) AF i migawka oddzielne przyciski
AF czesto wymaga przekadrowania, wiec nie wydaje mi sie wygodne robienie tego wężem. Zazwyczaj ostrzę ręcznie i przechodzę na MF. Co do pomiaru światła, to ja mam wężyk z jednym guzikiem (bo drugi się popsuł :( ) i krótkie nacisnięcie głównego uruchamia pomiar światła.