Wersja do druku
Piękne zdjecia. Widziałem je już na plphoto :-)
Chylę czoła przed autorem, wielki potencjał, wspaniałe pomysły, zdjęcia podobają się. Niemniej trochę się wyłamię od w/w samych pochwał. Nie wiem dokładnie co, ale coś mnie denerwuje w tych zdjęciach. Mam wrażenie, że za dużo w nich grafiki. Druga rzecz to może nienaturalny rozkład świateł, zwłaszcza na zdjęciu z łabędziem i księżycem z kamieniami ( łabądź zbyt biały w stosunku do całego klimatu foty, kamień pod księżycem nie wiadomo skąd i dlaczego oświetlony ). Niemniej jeszcze raz powtórzę - ogólny odbiór jak najbardziej pozytywny, sam chciałbym potrafić wykonać takie fotografie. Pozdrawiam
Świetne zdjęcia. Zatrzymuje wzrok na dłużej.
Genialne zdjęcia. Jakim sprzętem robisz zdjęcia?
Dzięki za komentarz, a co do zdjęć to nie uważam, że są one grafiką, bo nie ma w nich przesadnej ingerencji w psie (tylko krzywe, kontrast i nasycenie) i nie ma mowy o fotomontażu (użycie filtrów na obiektywie to nie grafika ani fotomontaż), a w sieci jest dużo "zdjęć-grafik" które są zdjęciami dnia,tygodnia czy miesiąca lub wygrywają różne konkursy i są to czasami sklejki.
zdjęcia krajobrazowe robię Canonem 40D + Sigma 10-20mm do tego filtry: B+W 3.0, Lee ND Hard, Hitech ND soft
Pozdrawiam.
Nie napisałem, że to grafika, tylko właśnie za dużo może tych suwaczków :-)
Poza tym jesteś świetnym przykładem, aby utrzeć nosa tym, co twierdzą, że tylko FF, że jak kupili fulfrejma,to rzadko albo wcale korzystają z cropa. Twoje zdjęcia powinni wklejać pod ich postami.
Pozdrawiam
Po to są suwaczki, żeby je używać :)
Ale z głową :)
Mam też 5D i używam jej do portretów.
W sumie dawaj więcej zdjęć!
świetne,
która wersja sigmy?