-
Odp: Canon 50mm 1.4
no jeszcze nie wyslalam tego mojego sprzetu do serwisu, ale zrobie to juz na dniach :)
problem jest tez taki ze jak wyskoczy blad, to wylaczam aparat to nawet zaskakuje z powrotem i robi fotki dalej. I to sie dzieje tak moze jeszcze z dwa razy, ze wyskoczy ten blad i np za trzecim razem po wylaczenie to jest amen. I co zauwazylam to wogole wtedy mi af w puszce nie dziala, i widac te listki w obiektywie, ze sa na ostatnio uzywanej przyslonie otworzone. mam nadzieje ze zrozumiale napisalam.
-
To znowu ja :) aparat wyslalam z tym wadliwym obiektywem, zalaczylam wszystkie mozliwe papiery, wyjasnienia I nawet zrobilam zdjecie tego bledu ;) oczywiscie szkielko na gwarancji to oki ale przyszedl mi rachunek na prawie $300 za to ze puszka nie ma gwarancji. Wiec dzwonie do serwisu I sie pytam za co mam tyle bulic kasy jak to nie jest wina puszki obiektywu. No I mi na to ze technik nawet nie zagladnie do srodka bez zaplaty. Wiecie ile sie nagadalam jakies glupiej kretynce ze technik nie ma zagladac do srodka, tylko ma sprawdzic czemu mi nie ten blad wyskakuje. Ta jak sie uparla na ta kase to masakra, w koncu powiedzialam zeby mi dala jakiegos managera do telefonu. No I menagerka tez mi tlumaczy co I jak, ze musze zaplacic bo nie beda patrzec. A jesli cos bedzie nie tak to cena naprawy jescze wzroanie. W koncu jej powiedzialm zeby mi oddali kase za ten pbiektyw bo to nie jest Z mojej winy problem , tylko fabryczny jakis blad. I ze ten obiektyw nie jest tule wart zebym podwojnie za niego placila. Od razu zmienila gadke, I powiedziala ze ok ze go naprawia za darmo. Jak wrocil to sprawdzilam tez ile natrzaskali zdjec I byli tego kolo 1000. Ale szkielko dziala jak sie marzenie. Wymienili jakies dwie rzeczy w nim. Ale teraz to sie zastanawiam czy go nie spzredqc poki jezzce na gwarancji.
A ten caly wywod o serwisie to po to zeby nie dac sie naciagac I walczyc o swoje. Ten sprzet groszy nie kosztuje ;)
-
Witajcie, znowu mam problem z ta nieszczesna 50. Jak w sierpniu dostalam ja z powrotem z serwisu to nawet dzialalal dosc dobrze, az do teraz. Znowu sie pojawia ten sam komunikat z bledem 01.
I co ciekawe na obiektywie zauwazylam na wewnetrznej stronie, tam. Gdzie sie lacza styki z body, ta guma jest postrzepiona. Co to moze byc I dlaczego tak sie dzieje?
Sent from my SGH-T999 using Tapatalk 2
-
Tam nie ma gumy tylko raczej twardy plastyk. To raczej dziwne, że tego uszkodzenia nie było od początku.
Przykręć swój 60mm i pokaż na zdjeciu.