Dzięki za szybką reakcję, im więcej się nad tym zastanawiam i czytam Wasze posty to myślę, że chyba jednak nie tędy droga... :(
Wersja do druku
Dzięki za szybką reakcję, im więcej się nad tym zastanawiam i czytam Wasze posty to myślę, że chyba jednak nie tędy droga... :(
Kiedyś próbowałem... i fakt: zafarby, smużenia, szumy itp. - no nie byłem zadowolony. Lepiej faktycznie zrobić kilka, kilkanaście zdjęć (nie w godzinach szczytu - no chyba, że musisz) i złożyć w PS lub innym prog. - gdzies w sieci widziałem tutka ntt.
Z drugiej strony: nie spróbujesz - nie dowiesz się...
ND 3.0 Heliopana, miałem coś takiego, całkiem fajny, bez jakichś zauważalnych zafarbów. Zdarzyło mi się używać tego fotografując jakieś popularniejsze miejsca, ale wtedy mniej w celu usunięcia ludzi, a bardziej pokazania tego że osoby "przewalają" się przez dane miejsce. Fajna zabawka, ale musiałem sprzedać kiedy pozbyłem się ostatniego szkła na tą średnice, a na nowy jakoś się nie zapowiada bo toto diabelsko drogie.
tu masz przyklad jak +- wyglada efekt na dlugiej migawce (na ile ludzie znikna).
Cool Long Exposure Photography Ideas - YouTube
(ustawilem start filmu w odpowiednie miejsce juz ;) )
A tu masz przykład jak to zrobić bez statywu i filtra - [ ]