Dołożę jeszcze swoją ;)
Czwórka dużo bardziej mi odpowiada, jak poprzednie, ponieważ pomimo, że miały one swój charakter, bardzo przeszkadzały mi w nich całkiem czarne cienie. A może zrobisz coś pośrodku? :)
Wersja do druku
123 nie widze, 456 nuda!
Niedokońca coś pośrodku,narazie wrzucam to,co już mam ;)
7.
8.
9.
8. - ciekawe ujęcie...
albo masz monitor zle skalibrowany (imho niekorzystnie ustawiony kontrast na zdjeciach), albo cos z poczuciem estetyki nie tak :)
zakladam, ze chciales uzyskac lekki, wiosenny klimat na zdjeciach (miejsce, pora, kwiat we wlosach oraz kwiaty w tle itp)
wszystko psuje b. ciezka i zle dobrana obrobka.
mialo byc lekko i zwiewnie, wyszlo lekko-zwiewnie-ciezko-ciemnawo :O
wyszlo nijak.
poogladaj jak to inni robia, albo pogooglaj o kalibracji monitorow ;]
good-luck.
Nie kalibrowałem monitora, jednak obraz na moim monitorze pokrywa się z tym co dostaje na odbitce-jak narazie to mi wystarcza ;)
Co do obróbki - podczas robienia tych zdjęć akurat zaszło słońce, i chciałem uzyskać coś...melancholijnego? Sam nie wiem jak to nazwac :)
Myślę,że obróbka w tym stylu zależy od gustu - często lubię obrabiając zdjęcia podciągać końcówki krzywych do góry/dołu. Jednym się to podoba,innym mniej. Co nie znaczy,że skoro podoba się mi,to jest to bezwględnie dobre a Wy się nie znacie :)
Poprostu byłem ciekaw odbioru - na innym portalu obróbka się spodobała,tutaj nie. Zdania są podzielone ;)
Kilka kolejnych ode mnie:
10. Które mi mało się podoba,ale innym podobno tak ;)
11.Trochę bardziej "żywsze"
Oraz kilka z Sandomierza - nie były to żadne przemyślane zdjęcia,ale myślę,że warto pokazać, zawsze może ktoś coś podpowie ;)
12. Sandomierz widok z mostu(obecnie zamkniętego)
13.Rynek
14.
15.
Jak dla mnie to mocno przesadzone z obróbką... Nieprzyjemnie mi się takie coś ogląda
Wszystkie ostatnie? Nie wiem co jest przesadzonego na tych z Sandomierza...
KONTRAST , kolego wyżera oczy i ni jak nie pozwala skupić się na zdjęciach a zdjęcia jako takie słabe kadry się"walą " musisz trochę nad tym popracować
Zdjęcia z poprzedniej sesji mdłe zła obróbka .
O ile na 13. na kolor bruku można popatrzeć to już na 14. się po prostu nie da.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2