Odp: Photoshop CC tylko w modelu subskrypcyjnym
bo teraz Photoshop to taka "gra online" :)
Chyba nie do końca jest tak. Czytałem gdzieś, że instalujesz u siebie na kompie i możesz pracować offline - licencja jest na miesiąc i za to płacisz. PS się łączy kiedys tam i sprawdza czy masz opłacone CC i działasz dalej bądź nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
diplo
Chyba nie do końca jest tak. Czytałem gdzieś, że instalujesz u siebie na kompie i możesz pracować offline - licencja jest na miesiąc i za to płacisz. PS się łączy kiedys tam i sprawdza czy masz opłacone CC i działasz dalej bądź nie.
Dokładnie tak to obecnie działa przy subskrypcji opłacanej co miesiąc.
Cytat:
Zamieszczone przez
diplo
właśnie o to chodzi że się łączy, po co ? nie chce aby komputer do pracy łączył mi się z internetem! Niebawem aby uruchomić windowsa, bądź MacOS trzeba będzie się podłączyć do sieci aby pobrać klucz licencyjny! - chore i śmieszne do czego świat dąży, normalnie WielkiBrat patrzy...
te subskrypcje nie maja sensu niestety wiekszego. lepiej raz kupic i miec niz sie bawic w jakies abonamenty, ze swiadomoscia ze ciagle trzeba za to placic.
wyglada na to ze adobe poszlo w kierunku podobnym do Spotify, tam tez mozna isc offline ale trzeba sie raz w miesiacu zalogowac zeby odswiezyc subskrypcje.
mam nadzieje ze lightroom 5 nie bedzie na subskrypcje, tylko normalnie tak jak dotychczas - raz zaplacisz i masz.
Raczej należy przyzwyczaić się do myśli, że wkrótce wszystko będzie w chmurze i z abonamentem. Pewnie jeszcze nie LR5, skoro jest desktopowa beta, ale kolejny raczej tak.
Na blogu Adobe piszą, że LR5 wejdzie w skład CC (tymczasem bez dodatkowych kosztów), ale (pewnie tymczasem) będzie też do nabycia jako program do ściągnięcia oraz w wersji pudełkowej - tak, jak dzisiaj jest to z LR4.
Żródło
nie bardzo orientuję się, jak się robi takie zakupy przez internet
ile to w końcu kosztuje w PLN? wystawiają faktury co miesiąc?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
nie bardzo orientuję się, jak się robi takie zakupy przez internet
ile to w końcu kosztuje w PLN? wystawiają faktury co miesiąc?
dobra, widzę, że w Polsce w ogóle nie da się tego kupić :/
nie wiadomo tylko po co ten cały szum
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
dobra, widzę, że w Polsce w ogóle nie da się tego kupić :/
nie wiadomo tylko po co ten cały szum
Da się, zobowiązujesz się na rok płacić 12,29 euro i co miesiąc tyle pobierają z Twojej karty.
Ciekawonia, rozne ceny subskrypcji Photoshopa w Germanii w zależności od używanej przeglądarki . W Safari najtaniej.