OK , wrzuce je gdzies na strone a tutaj podam linka. Biore sie wiec do roboty :)Cytat:
Zamieszczone przez pejot
Wersja do druku
OK , wrzuce je gdzies na strone a tutaj podam linka. Biore sie wiec do roboty :)Cytat:
Zamieszczone przez pejot
To ja tak przy okazji podpowiem dla tych, którzy sobie zainstalują ów plugin Kodaka- mam polską wersję Photoshopa, ale jako język domyślny ustawiłem sobie english (przyzwyczajenie)- po instalacji- plugina NIET. Dopiero po 10 minutach załapałem, że plugin ugrzązł w wersji PL, więc będzie widoczny po przestawieniu domyślnego języka. Oczywiście można sobie przenieść go sobie z katalogu do katalogu, ale piszę na wszelki wypadek, żeby ktoś się niepotrzebnie nie denerwował.
Juz wrzucilem.
http://www.lom.vectranet.pl/~bogunow/
Galeryjka szybko sklecona w Arles Image.....
Zdjecia surowe, prosto z aparatu.
Zaznaczylem w opcjach Arles'a wszystkie EXIFy do wyswietlenia (moze troche za duzo tego :shock: )
PS. Znowu namieszalem :)
Przeciez ja te fotki robilem w Tv i M, a nie tylko M jak pisalem wczesniej :oops:
Dzięki Bogunow. Mam lekturę na noc. Przyda się niewątpliwie.
Hmm, chyba jednak miałeś dużo szczęścia co do światła - 40mm, iso800, f/5, bez lampy to nie są warunki które się na co dzień w kościele zastaje :)Cytat:
Zamieszczone przez bogunow
(niemniej zdjęcia mi również się bardzo podobają)
No rzeczywiście "trochę" jest :)Cytat:
Zdjecia byly robione ze stara lampa marki Topca. W ostatniej chwili udalo mi sie taka zdobyc. Dawala dosyc silne swiatlo. Palnik przewaznie odchylalem do gory lub kierowalem na sciany. Aparat pewnie jej zupelnie nie widzial dlatego w EXIF jest bez flasha.Cytat:
40mm, iso800, f/5, bez lampy
Aaaa :roll: To zmienia postać rzeczy :)Cytat:
czesc
masz przy plikach:
WhiteBalance: Manual White Balance
ktory to jest? automatyczny.
pozdr
Pawel
No tak, ale trochę niżej jest właściwy balans bieli. Nie wiem czemu program którym generowałem EXIF tak to odczytuje pokazując dwa różne ustawienia balansu w tym samym pliku.Cytat:
masz przy plikach:
WhiteBalance: Manual White Balance
ktory to jest? automatyczny