Odp: C 5D I i co dalej ? "))))
Dobry pomysł :) ale 5DI jest u mnie od nowości w serwisie czyściłem i spr. ma 5200 kl- nie chce go sprzedać.... :)
( pożyczyłem rok temu 7D i 5D2 trochę się bawiłem / ..... 7D bardziej filmowy 5D2 lepszy foto filmowo oj ...
na puszkę mnie stać tylko 6D :) nie jestem zdecydowany bo pomieniam 50 1.2 FD którą kiedyś sprzedałem i ciągnie :))) a starczy na jedno lub zomm
Classicauto Start Sezonu 2012 / wer. HD 1080 - YouTube
przy tych szkłach i 5Di zastawiam się czy .....
Dokupić puszkę 6D ? czy zomma np: 24-70 4/ Tamrona 2.8 lub w desperacji EF 50 1.2
:(((
Przy takiej szklani.... wymieniłbym puszkę na 5dmkIII
postawiłbym na body
sam mam zoomy i stałki- a wygląda to tak
zapinając stałki nawet nie myślę o korzystaniu z zooma
natomiast korzystając z zoomów zabieram ze sobą jakąś stałeczkę typu 50 1,4.
Jak dla mnie zoom nie jest uzupełnieniem stałek (mówię o zakresach ogniskowych wymienionych przez Ciebie), natomiast stałkami można świetnie uzupełnić zoomik
ps. miałem 24-70 2.8 zamieniłem na 24-105 (kasa, waga, zakres, stabilizacja), a zamieniłem tylko dla tego żeby mieć ;-) rodzinne wycieczki itp.
Cytat:
albo chwilę dozbierać i kupić używane 50 1.2L
Po co jak jest Sigma 50 1.4? Może czas skończyć z paradygmatem L? :) A przynajmniej podyskutować nad nim.
24-70 to pewnie główny powód dla którego nie wyłazi problem AF w 5d III. Szkło niezbyt ostre na pełnej dziurze, a po lekkim przymknięciu to i 5d III trafi. :)
Wszystkie znaki mówią o 6D.... św, grała nie znajdę .... :) gotuje mi się w głowie :(((
dziękuje z opinie / 50 1.2 robi pozytywny odbiór na likach ... jest jeszcze opcja 24-70 II po wilkiem kombinowaniu w portfelu .... ale wiarygodność Canona oj.
:) dzięki
--- Kolejny post ---
Sigma zamiast 6D lub L 501.2 lub 24 ts lub 24-70 II może SIGMA .... ale
Mama L dlatego że mają profil koloru oraz plastykę która mi odpowiada / są nie ostre / są nie solidne/ to szkłami w których czerwony pasek projektuje marketing
ale .... lubię to to coś / ... co je odróżnia co ciężko zinterpretować / widzę ten efekt w sałatkach ... a może che widzieć ....
Tak czy inaczej jestem za biedny na SIGMĘ ; ) ale dziękuje za op. :)
masz 85 L II - nie wiem czy polubisz obrazek z Tamrona 24-70 czy nawet 24-70 by Canon L II :)
znasz już magię stałek L - dokup tą brakującą 50L :)
takiego 5d z 5k klatek też bym nie sprzedawał bo obrazek jaki daje ta puszka ze stałkami L to bajka nieznana
posiadaczom 5d3 z zoomami ;) najbardziej analogowy obrazek z cyfrowej puchy :)
wiem co lubisz i co widzisz, nie jesteś sam :)
a może... nic nie potrzebujesz?
Świetnie:D / ..... to mi ułatwi.... decyzję :)))):D
Serdecznie dziękuje.... czasami pracuje jako reporter TV . zaczynałem od foto .... wracam do korzeni z wiekiem.... :)
6D i 50 1.2 / to dobre marzenie / pewnie tylko wybiorę 50 1.2 / na puszkę przyjdzie czas ... budżet brak zleceń:( i ex :))))
Liczę że kiedyś 1DsIII spadanie z cen, procesor wizji jest podobny do 5DI ... zdjęcia z 7D były plastikowe i problemy w kanele czerwieni jak 5DIII / coś pokombinowali chyba z procesorem koloru.
Canon chyba zarezerwował dla ser.1 przetwarzanie barw, bardzo subtelne/ nie chodzi o Bity 14/12 itp. lub dynamikę .
Pracowałem ostatnio na C300 widziałem że synergia ich przetwornika ze szkłami L daje obrazek bliski KODACHROME film .
Szanuje 5DIII to maszyna do zdjęć ale coś mi nie gra ze spójnością plastyczną z innymi puszkami )
Wniosek obiektyw 50 1.2 / lub 24 TS ( ts. arch. z tk1.4 makro )
Bardzo dziękuje za pomoc :)))) przyjezdne opinie:lol:
Jedna mała kwestia. Gdybyś pisał zgodnie z zasadami interpunkcji i gramatyki to myślę, że otrzymałbyś znacznie więcej sensownych porad. Przebijanie się przez ten szyfr może zniechęcać.
:) fakt ... przepraszam za gawrę itp.