Odp: Nissin Di 866 Mark II czy YN-568EX tryb HSS
No i jest problem ;( z poziomu body (6D) nie można zmienić nastaw, jedynie można włączyć hss można również wybrać tryby pracy poza multi. Po załączeniu multi lampa głupieje przechodzi w TTL i wyświetlacz w lampie co chwilę odświeża obraz. Manual działa (błyska) tylko z załączonym hss (zdarzyło się że kilka razy zadziałał z wyłączonym hss). Jeśli dokonuję zmian na lampie wszystko jest OK. Mam nadzieje że to sprawa softu, czy ktoś z Was miał problemy z tą lampą jeśli tak to z jakim body. Może ktoś ma pozytywne doświadczenia niech również napisze z jakim body działa poprawnie sterowanie z poziomu aparatu.
Ala z którą lampa? Nissin czy YN. U mnie YN568 z 6D działa bez problemu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Usjwo
Ala z którą lampa? Nissin czy YN. U mnie YN568 z 6D działa bez problemu.
Chodzi o o nissin Di866 Mark II. Jak zmienic tytul watku? Teraz powinien byc Nissin Di866 Mark II+6D+YN-622=problemy:(
Udało mi się przetestować na trzech różnych modelach aparatu canona 6D, 500D i 1Ds Mark3 i na wszystkich to samo wynika że lampa trafiła mi się uszkodzona.
Lampa trafiła do serwisu bardzo ciekawy jestem jak serwis Nissana działa w Polsce, praktycznie nawet oryginalnego canona można kupić nowego z defektem więc mam nadzieję że lampa przyjdzie szybko z serwisu i spełni moje oczekiwania.