A powiedz w jakim programie zdjęcia "upiększales" bo coś mi się wydaje że nie w PS itp tylko z jakiegoś programu który ma algorytmy specjalne do upiększania :)
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Wersja do druku
A powiedz w jakim programie zdjęcia "upiększales" bo coś mi się wydaje że nie w PS itp tylko z jakiegoś programu który ma algorytmy specjalne do upiększania :)
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
"upiększanie" odbywało się za pomocą PS 5 :) nic innego
A ile czasu zajęła Ci ta obróbka ?
Pytam, bo kupiłem niedawno Portrait Professional 11, w którym taki efekt ma się po kilku minutach zabawy.
Polecam bardzo przyzwoity preset do ps portraiture 2.Parę sekund aby wygładzić skórę z zachowaniem jej faktury.Dobrze jest jeszcze nanieść dany efekt na skopiowaną wcześniej warstwę w celu dobrania stopnia krycia.Oczywiście najpierw oczyszczamy skórę z wszelkich zbędnych pieprzyków,pryszczy,przebarwień itd.
Jedno zdjęcie ok 10-15 minut, nie było sensu siedzieć dłużej przy zdjęciach o tej rozdzielczości. Aczkolwiek gdyby trzeba było to poświęciłbym temu więcej czasu bo szlifuję PS-a, chcę go poznać w znacznym stopniu, nie chodzi mi tylko o naciśnięcie przycisku i otrzymaniu efektu, to bez sensu. Lubie mieć kontrolę nad tym co robię.
ps. a czy możesz wstawić jakieś fotki po Twojej obróbce, w tym programie?
Wrzucę coś jutro wieczorkiem, jak będę miał siły, bo teraz jadę grilować :mrgreen:
Przykłady po kilku kliknięciach, zgodnie z radą zamieszczoną powyżej, tylko wersje docelowe:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Program ma bardzo dużo możliwości, którymi można się pobawić w wersji testowej. Ja go dopiero poznaję ...
Arni, no nie powiem lekko zbiłeś mnie z tropu :) Co to ma być ?
ooo daleko tym zdjęciom do minimalnie przyzwoitego retuszu.
Polecam najpierw zabawę, od podstaw:
-Wizażystka
-Dobrze rozświetlona buzia "cera"
-PS na początek, zabawa z pędzlem korygującym i dokładne dziubanie , ewentualnie z początku zabawy filtr gaussowskim i filtr górnoprzepustowy (rozsądnie)