Cholera ich wie, tak czy inaczej wszystkich swędzą ręce do regulowania gospodarki. Japończyków widać także, o UE nie wspomnę.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Wersja do druku
Cholera ich wie, tak czy inaczej wszystkich swędzą ręce do regulowania gospodarki. Japończyków widać także, o UE nie wspomnę.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Może inaczej. Czy istnieje jakiś kraj na świecie, gdzie nie ma regulacji gospodarki? Oczywiście chodzi mi o kraje z grupy jak tak rozwiniętych. Na pewno nie o Liberię, ostoję liberalizmu (chyba z tamtą pochodzi ta nazwa).Cytat:
Zamieszczone przez Przemoc
Dlaczego? to naprawdę wygląda sensownie. Zawsze można powiedzieć, że w elektronice sprzed 2001 roku są metale ciężkie, albo inne składniki rakotwórcze (ew. zarazki ptasiej grypy ;) ) i dlatego trzeba to wycofać... Co nie zmienia faktu, że nadal uważam że w przypadku Japonii, takie prawo można by było wprowadzić, bez żadnych problemów, a znając wpływy lobby elektroniczego naprawdę mogą to wprowadzić.Cytat:
Zamieszczone przez Driver
PS. Spytałem się żony, rzeczywiście w Japonii wprowadzono takie prawo. Chodzi o bezpieczeństwo użytkowania, tylko elektronika z jakimś certyfikatem (wprowadzonym w 2001 roku) może być sprzedawana.
Nie mówiłem, że istnieją, stwierdziłem że ręce swędzą do regulacji. Można dyskutować co regulować, jak głęboko i kto?Cytat:
Zamieszczone przez kocis
Moim zdaniem im mniej tym lepiej.