Odp: Dlaczego lubimy testować obiektywy?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ten wątek to się do Pralni nadaje a nie tutaj.
Miałem nadzieje że swoją energię wykorzystają chociaż do czegoś pożytecznego...;)
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Miałem nadzieje że swoją energię wykorzystają chociaż do czegoś pożytecznego...;)
można np. do zaklinania wiosny....
Widać ludziom nie służy brak słońca :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
adampa
można np. do zaklinania wiosny....
Żeby nie przyszła ;).
No co ludziom bronicie? Chcą niech testują. To samo można powiedzieć o zamieszczających fotki w sieci. Że im się chce... Bo mi się nie chce.
obiektywy testujemy, bo łatwiej zrobić test niż dobre zdjęcie
test jak widać po prasie i portalach "fotograficznych" to jest to sedno fotografii, sól ziemi coś co napędza "fotografię".
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Moim zdaniem jesteś klasykiem onanisty sprzętowego z kompleksem na tym punkcie.
chyba sobie zartujesz teraz? wiesz jaki mam sprzet aby tak pisac?
To odwieczny, genetycznie uwarunkowany pęd do współzawodnictwa. Emanacja walki o samice i zapewnienie ciągłości genów, realizowana w technologicznym kotle XXI wieku.
Kiedyś były turnieje rycerskie, walki psów, kogutów i ślimaków - teraz walczymy na przyspieszenie do setki, melodyjkę w telefonie, ostrość obiektywu w rogu pełnej klatki i szybkość autofokusa.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
wiesz jaki mam sprzet aby tak pisac?
Tyle o tym trąbisz, że niestety TAK!
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Jeszcze trochę dojdzie do tego, że będziecie rozbierać obiektywy aby doszukać się różnić. Zmieża to w kierunku paranoi... Absurd totalny , zamiast się cieszyć, robić zdjęcia to analizujecie jak chemik w laboratorium.
Dlaczego absurd? Jeżeli ktoś wydaje swoje ciężko zarobione pieniądze (nieważne czy to będzie 800 czy 8000 złotych) to chce by zostały wydane jak najlepiej. To chyba naturalne. Jest popyt to jest i podaż. Stąd testy rowerów, samochodów, telewizorów, piw, płynów do mycia naczyń i czego tylko chcesz.
Rozdzieranie szat chyba nie jest na miejscu, bo zawsze możesz siedzieć w dziale Galeria i do innych po prostu nie zaglądać.