Dla niektorych za szybki, szczegolnie w polaczeniu z 5DMK3 :lol:
:lol:
Wersja do druku
Ja sobie zawsze mowie - kup raz korzystaj caly czas. Juz tak mialem z wyborem aparatu, w sklepie w UK testowalem 7D i 60D i sie wzialem i przestraszylem 7D, i ceny o pare stowek wyzszej, a teraz hmm...no nie to ze zaluje, ale moglem podjac inna decyzje. teraz tez nie chcialbym sie rozdrabniac, sigma brzmi fajnie, ma dobre opinie, ale mysle, ze zawsze bede gdzies mial z tylu glowy, ze moglem wziac canona i nie miec zadnych wymowek przy robieniu zdjec(moze tym drugim obiektywem wyszloby lepiej....). Pocwicze jeszcze troche na 35 na moim obiektywie zeby rzeczywiscie potem sie nie wkurzac. Chociaz to raczej inwestycja na dlugie lata i cokolwiek sie nie zdarzy to raczej to zawsze bedzie perfekcyjna pozycja w sloikarni ;)
Sigma 35/1,4 i Canon 50/1.4 do portretu.
Inwestycja to jestwtedy jak coś przynosi zyski. To jest wywalenie kasy w błoto. A właściwie w szkło. :PCytat:
Chociaz to raczej inwestycja na dlugie lata i cokolwiek sie nie zdarzy to raczej to zawsze bedzie perfekcyjna pozycja w sloikarni
2x Sigma... Aczkolwiek do portretu ciasnego to jeszcze 85 mm by się przydało.Cytat:
Sigma 35/1,4 i Canon 50/1.4 do portretu.
Przykro czytać, że nie da się zrobić jasnej szerokiej stałki z celnym AF na duże odległości.
35/1,4 to super szkło i trudno być z niego niezadowolonym, ale sprawdź jeszcze Sigmę, bo jest sporo tańsza
[QUOTE=jellyeater;1153763]Inwestycja to jestwtedy jak coś przynosi zyski. To jest wywalenie kasy w błoto. A właściwie w szkło. :P QUOTE]
Wiesz, wychodze z zalozenia, ze dobre rzeczy zawsze beda w cenie, nie mam ani dzieci ani zony, ani nawet kandydatki, ani kredytu do slpacenia, ani rat za auto tez, wiec wole sobie cos kupic zanim to wszystko mnie zapewne spotka;) W jakich sklepach internetowych najlepiej robic zakupy? Nie mam zamiaru spamic, ale w UK zawsze byl dobry sklep fotograficzny, w Olsztynie takowego nie ma, wiec polecacie jakis internetowy? Cyfrowe.pl?
--- Kolejny post ---
A sam posiadasz... sigme czy canona?
Jak internetowy to kurier przywiezie...:) Dobra już się nie wcinam, debatujemy przecież nad tym jak wydać te 6000 zł... :)
Dopóki nie wyjdzie kolejna wersja tego szkła. A Sigma pokazała, że Canon ma w nim co poprawić. :PCytat:
Wiesz, wychodze z zalozenia, ze dobre rzeczy zawsze beda w cenie,
Na poszukiwania kandydatki na żonę. :P taka Elka lepsza niż każda eLka. :P Przynajmniej przez jakiś czas. ;)Cytat:
Dobra już się nie wcinam, debatujemy przecież nad tym jak wydać te 6000 zł...