Odp: Kalibracja 5d3 - sens?
Cytat:
Zamieszczone przez
Pikczer
- 1/8,000 - przy jasnych stalkach potrzebna rzecz jak sie praktycznie uzywa f/1.2 - f/1.4
tia, przy reportażach koncertowych to rzeczywiście bez 1/8000 nie ma co się domu ruszać... :D
przepraszam ale nie mogłem sobie podarować :D
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
tia, przy reportażach koncertowych to rzeczywiście bez 1/8000 nie ma co się domu ruszać... :D
przepraszam ale nie mogłem sobie podarować :D
Nie można robić zdjęć na f/1.2 na śniegu w słoneczny dzień? Lepiej mieć niż nie mieć te 1/8000, zdjęcia robi się nie tylko w ciemnych pomieszczeniach :)
Nie przepraszam ale również nie mogłem sobie podarować :)
Cytat:
Zamieszczone przez
latant
Nie można robić zdjęć na f/1.2 na śniegu w słoneczny dzień?
Oczywiście.
Odnośnie tego "ponadczasowego" OT..
1/4000, f1.0, f1.2, f1.4 ...
ND poszły w zapomnienie :?:
latant W krajach gdzie ciagle slonce, to i 1/8000 dla mnie bylo ciagle za malo, dlatego nie rozumiem dlaczego kolega rojo mysli ze kazdy uwiecznia jedynie nocne koncerty?:shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
Raideur
latant W krajach gdzie ciagle slonce, to i 1/8000 dla mnie bylo ciagle za malo, dlatego nie rozumiem dlaczego kolega rojo mysli ze kazdy uwiecznia jedynie nocne koncerty?:shock:
bez przesady
Skoro OT idzie pełną gębą, to nie będę się krępował...
W stosownym wątku (o 6D) pisałem, że używając 85/1.8 na pełnej dziurze nie miałem najmniejszych problemów w pełnym egipskim słońcu - iso 50 i polar robiły swoje bez jakichkolwiek kombinacji.
Pokaże ktoś ciekawe zdjęcie przy 1/8000s naf/1.2?
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
bez przesady
Szkoda ze wczesniej tego nie napisales, chyba ze tez wychodzisz fotografowac noca?:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Pokaże ktoś ciekawe zdjęcie przy 1/8000s naf/1.2?
Raideur-pokaże?