Odp: Jak sprawdze przebieg 500D?
magic lantern jest instalowany na kartę pamięci a nie na aparat, także gwarancji się nie traci
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
A na co gwarancja w 500D?
W 500d o gwarancje raczej trudno, miałem na myśli nowsze puszki, program fajny , ale chyba tracimy gwarancję:(
Sprawdzanie przebiegu w 500D najłatwiej w ML, można też to zrobić w gphoto z linuksa.
Cytat:
Zamieszczone przez
dziadowskibicz
W 500d o gwarancje raczej trudno, miałem na myśli nowsze puszki, program fajny , ale chyba tracimy gwarancję:(
Instalujesz na karcie, po formacie takiej nie ma śladu po ML.
Cytat:
Zamieszczone przez
dziadowskibicz
... ale chyba tracimy gwarancję:(
Ktoś na forum pisał, że oddał aparat na gwarancji z kartą pamięci z ML. Aparat naprawili i nikt nie zwracał na to uwagi.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
ML pokazuje wszystko z podziałem na zwykłe i klapnięcia LV.
Hej. Się podepnę tutaj. Właśnie zainstalowałem ML na 500d. Gdzie pokazuje te przebiegi, bo ja nie widzę. Powinno być jakaś dodatkowa zakładka w MENU?
Już znalazłem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mateusz.
Witam,
Mam pytanie, jak sprawdzę przebieg w Canonie 500D? Pobrałem program EOS. INFO, ale nie mogę przeciągnąć do niego zdjęcia, a nie bardzo znam się na j. Angielskim. Proszę o pomoc.
Shuttercount
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Shuttercount
I na dodatek dobrze działa...
Ja korzystałem z Eos info. Miarodajny soft
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
magic lantern jest instalowany na kartę pamięci a nie na aparat, także gwarancji się nie traci
Nie byłbym taki pewien co do braku utraty gwarancji choc nie pytalem wprost w serwisie na Zytniej czy sie nie traci gwarancji. Poza tym to tylko czesc prawdy z ta instalacja tylko na karcie. Albowiem ponoc jest jakas flaga, juz nie na karcie lecz w pamieci wewnetrznej aparatu, ktora sie przestawia podczas instalacji ML, bedacej owszem tylko na karcie.