ja tam go biorę z tym spotem a cena jak będzie w granicach 1400 $ tak jak pisali to być może będę jednym z pierwszych użytkowników tego apartu na tym forum :-DCytat:
Zamieszczone przez TOPOL
Wersja do druku
ja tam go biorę z tym spotem a cena jak będzie w granicach 1400 $ tak jak pisali to być może będę jednym z pierwszych użytkowników tego apartu na tym forum :-DCytat:
Zamieszczone przez TOPOL
Nie no ,wiesz. Zmiana z Elana na 30D zdecydowanie ma sens. :-)Cytat:
Zamieszczone przez Diabeł
mając 20d pewnie nie byłbym tak wyrywny:smile: ale elan i tak zostanie do sladów i B&WCytat:
Zamieszczone przez TOPOL
zastanawiam sie dlaczego tej oficjalnej informacji nie ma jeszcze na stronach canona i dpreview :roll:
A po co?Cytat:
Zamieszczone przez C41photocrew
W większości przypadkow wystarczy 6mpix i to jest IMHO kompromis pomiędzy rozdzielczościa a wielkością pliku.
Zamiast półtorej roku temu zmieniać 6mpix --> 8mpix mogli zostawić w tej klasie 6mpix, a pójść w np. w kierunku crop 1,6 --> crop 1,3
Ten wypust Canona w zasadzie nic nie wnosi oprócz zamieszania (D30<-->30D), moze ten spot, ale to tylko perfidia Canonowego marketingu, bo chyba nie było technicznych przeciwskazań dla jego implikacji od samego początku, choćby w D30.
Mnie w korpusie interesowałoby, aby w końcu zaczął sterować lampami slave oraz powrót do normalnego wspomagania AF zamiast spawarki.
A bardziej futurystycznie to marzy mi się tryb "ISOv" obok dzisiejszych Av i Tv :-)
* ISO can be set without taking one's eye away from the viewfinder
ojjj to jest wielka zmiana .. i w/g mnie największa w tym całym 30D :] no ale raczej nie będę zmieniał ... chociaż może jak trafię na okazyjną cenę :-P ... no i migawka wytrwalsza ...
a po Co ISOv ? :-o przecież można ustawić tryb P gdzie i tak i tak dobierasz sam ISO ... więc oco chodzi :p ?Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
jak juz mialbym zamienic 20d na 30d to jedynie z powodu BF FF i dat's all...ale to musialbo byc sprawdzone ze noofka nie posiad zadnych wad:/ niedoczytalem tylko kiedy bedzie w sprzedazy to raz a dwa nici z uszczelniena:( bo to bylby gloowny atut jego:) no i niestety nikon bedzie nadal guru bo moim zdaniem trafil lepiej z wymaganiami uzytkownikow....
moim zdaniem canon to niezly marketingowiec i tyle...
Chodzi mi o to, że za sprawą cyfry ISO stało się jednym z parametrów naświetlania, takim jak czas migawki i otwór przysłony.Cytat:
Zamieszczone przez MaciekCi
Wyobrażam to sobie tak: nastawiam czas i przysłonę (jak w M), a aparat w dostępnym zakresie dobiera ISO. Zaś w trybach Av i Tv, gdy zabraknie mu czasu/przysłony, to żeby zamiast mrugać przekroczoną wartościa jechał dalej po ISO.
Najlepiej jeszcze jakby zakres ISO był dla tego trybu ustawiany w CF. Ale ze mnie marzyciel, no nie? ;-)
Cytat:
Wszystko, o czym piszesz od dawna jest w Nikonie D70, o D200 nie wspominając :lol: Może czas pomyśleć o zmianie systemu :wink:Cytat:
Co do 30D, to składam szczere wyrazy współczucia. Osobiście liczyłem na coś, co sprawi że cena D200 troszeczkę spadnie, tymczasem Canon serwuje odgrzewany kotlet :-(
No ladnie, ladnie... jeszcze tylko MLU na guziku (moze jakis Wasiaware tweakujacy DirectPrinta?) i fani Nikona/Minolty straca chyba ostatni argument :) Podoba mi sie - kilka drobnych zmian, cos jak 1Dmk2 vs. 1Dmk2N. A ze spotem (jaki by nie byl) to mnie wrecz zaskoczyli.
Edit: aaa nie, zapomnialem o najwazniejszym... przeciez teraz w aparacie krytyczne sa USZCZELNIENIA!! :lol: