zobacz to:
karp1225, Fotografia, galeria fotograficzna, forum
Wersja do druku
Dzięki za komentarz.
Co do scenerii to zdjęcia robione tak troszkę "z marszu". Nie miałem czasu ani możliwości poczynienia jakichkolwiek przygotowań , dlatego też trochę tego bałaganu.
Jeśli zaś chodzi o zbyt cieple barwy to faktycznie 2 pierwsze fotki za żółte ale pozostałe u mnie wyglądają ok.
Pozdrawiam
--- Kolejny post ---
Oczywiście znam zdjęcia Roberta Babisza i bez dwóch zdań są kapitalne.
Mam nadzieję za jakiś czas tez takie robić (pracuję nad tym).
A tak przy okazji zapraszam na moją stronkę i obejrzenie oraz skomentowanie zdjęć.
Dzięki i pozdrawiam
Na początek kilka ptaszków z mojego archiwum.
Postaram się regularnie dodawać kolejne zdjęcia.
1. Kowalik
2. Grubodziób
3. Dzięcioł duży
4. Dzięcioł średni
5. Dzwońce
Gdyby na siłę się czepiać to ewentualnie do wykadrowania, ale poza tym świetne.
Kolejne ptaki - zapraszam
6.Sroka
7. Błotniak stawowy - samica w locie
Piękne zdjęcia. A bonus w postaci wiewióryy extra po prostu :) Z ptaszków najbardziej kolorystycznie podoba mi się 4 bardzo fajnie kontrastuje czerwona plamka na głowie ptaszka z zielonym tłem taka wisienka na torcie:) . Zdjęcie nr 5 tez też super fajniej by się na nie patrzyło jak by ptaszki miały głowy odwrócone w tą samą stronę patrząc na zdjęcie w prawo albo wprost na siebie. jak patrze na zdjęcie nr 1 to nasuwa mi się zdanie " gotowy do startu ... START ":) pobudza wyobraźnię że ptaszek ma zaraz zerwać się do lotu świetnie uchwycona chwila. Masz oko Kolego zazdroszczę kadrów i wyczucia chwili. Też kiedyś chciałbym się pochwalić takimi zdjęciami.
Bardzo dziękuje za obejrzenie moich zdjęć i cieszę się że się podobają.
Tobie również życze wielu wspaniałych kadrów.
Pozwoliłem sobie inaczej przyciąć zdjęcie ze sroką, mianowicie tak, żeby głowa znalazła się już prawie w rogu (analogicznie jak ogon) i wydaje mi się, że byłoby ciekawiej z punktu widzenia kompozycji. Nie wklejam, ale spróbuj sam z ciekawości, bo ogólnie zdjęcie fajne, więc warto próbować wyciskać co się da :) - ale to moje prywatne zdanie tylko.
Błotniaka zazdroszczę zwłaszcza że ujęcie z góry.
8. Jer - samiczka
9.Jer - samczyk
10. Grubodziób
11. Dzięcioł duży