tzn ze można oszukać licznik?
Wersja do druku
tzn ze można oszukać licznik?
generalnie nie ma rzeczy niemożliwych, tylko wszystko kosztuje :)
jesli EOS Info coś tam pokazuje, to można w to wierzyć, z samochodami jest łatwiej
mały przebieg, może być wynikiem tego że sprzęt służył do filmowania - a to chyba ma wpływ na matrycę już bardziej...
Albo ze ktos ma dobry sprzet, ale uzywa go amatorsko.
Chyba zbytnio szukacie dziury w calym.
Moj ma <13tys przebiegu. Filmow w sumie z 10 minut. Mozecie nie wierzyc.
Sam się zastanwaima nad opcja używki tylko, że przy cenie powyżej 4500 interes nieopłacalny z ekonomicznego punktu widzenia, ponieważ za 6500 mozna kupic nowego :)
Zgadza sie dlatego trzeba dokladnie rozważyc taki zakup. Akurat tak ciemne szkło mnie nie intersuje ale dokladając jeszcze tysiaka mogłbym sobie sprawic S85/1.4 :D
Zgadza się 6.500 można kupić nowego. Dlatego trochę mnie dziwią niektóre oferty po 5tyś, albo czasami nawet powyżej 5tyś (4letni aparat)
dlatego zastanawiam się ile mam przygotować max gotówki :)
Kurcze mnie wcale nie dziwią oferty za 5000 zł za ładny egzemplarz z małym przebiegiem. Jeśli ktoś nie bierze na fv to dobra cena. Canon 35L nowy można mieć za 5500zł, a jeszcze niedawno za 1500 zł mniej bo za 4000 schodziły używki na pniu. Wiem ktoś powie, że szkło się tak szybko nie starzeje. Zgadza się. Dla mnie jednak 1500 zł mniej za sprzet zadbany przy cenie nowego ok. 5500-6500 to dobra oferta.
:grin:Zupełnie jak bym słyszał Moją - skończyła ekonomię, i dodaje " jak nie możesz odłożyć z powiedzmy 2-3 wypłat, to znajdź coś dodatkowego np ulotki.Cytat:
przy cenie powyżej 4500 interes nieopłacalny z ekonomicznego punktu widzenia, ponieważ za 6500 mozna kupic nowego
Po 2-3 miesiącach kupisz sprzęt nowy, pewny, na gwarancji i spokój masz na lata ."
Ja mam podobne zdanie, nie przy tej cenie, może przy cenach zadbanych używek 50% do nówek, poza tym to sprzęt elektroniczny - rzekome zużywanie matrycy podczas filmowania ,
a cena i spadek wartości nie jest aż tak zaporowa jak w przypadku powiedzmy aut .....
Używanego 17-40L........Cytat:
Punkt Widzenia zależy od Punktu Patrzenia, bo różnicę 2k masz prawie 17-40L
Z pewnych rąk - Może Tak, W ciemno - Nie
Naciąłem się kilka razy na "idealnych" używkach, później trzeba było bubla ożenić i tak $$$ dołożyć do nówki, dziękuję za takie interesy,
przy różnicy 1.5k nawet bym się nie zastanawiał.
A jak po tygodniu rozleci się przesłona lub przestanie ostrzyć, to co zrobisz ?