Chyba sobie żartowałeś pisząc, że jakość tamrona i canona jest porównywalna. :mrgreen:
Setka L canona jest po prostu super, IMHO to jedno z najlepszych szkieł w tej stajni.
Radzę jednak kupić elkę, a nie zwykłą setkę. Naprawdę warto !
Pozdrówka
Wersja do druku
Tzn jakość Tamorna i Canona NIE L czymś się rózni bo nie rozumiem?
Proszę rozwinąć temat.
Czy zawsze musi się przewinąc temat magicznej literki L...
Ja osobiście miałem porównanie tylko starego tamrona 90/2,8 i 100/2.8 ale Is. bezwarunkowo u mnie wygrał Canon i Tobie też polecę Canona mimo, że starszą wersje bez stabilizacji;)
Dołączę się z małym off.. które szkło polecicie do makro pod m42? Chciałbym tanio wejść w świat makro fotografii i zobaczyć czy mnie to wciągnie.
Załóż nowy temat :) makro tanim kosztem oczywiscie że jest możliwe ;) wystarczy podpiąć jakiś ostry 50mm 2.8 chyba Industrial i do tego podpinasz pierścienie pośrednie pod m42 przejsciowka z eos>m42 i jazda: odwzorowanie 1-2:1) albo wieksze makro 28mm 2.8 i odwracasz go sobie i robisz odwzorowanie ~5:1 :) Pozdrawiam
Zasanawiam się między C 100mm usm 2.8 bez L a sigma 150mm 2.8 bez OS.
i wciąż niewiem :))
Zakupu C100 nie będziesz żałował. To moje ukochane szkło. Planuję przyszłościowo wymienić na L, ale w ogóle mi się z tym nie spieszy. 1 rok gwarancji ...myślę, że jak przez rok nic nie wylezie z niego, to masz szkło na długie lata. Jednak nie odwodzę cię od T90 - tego szkła nie miałem w rękach.