Odp: DLO i szkła spoza bazy danych - to żaden problem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
addarek
Ta metoda, którą podałem powyżej rzeczywiście działa tylko ze starymi wersjami programów - ja używam exiftoolgui 411 i exiftool 8.56. Są one o wiele łatwiejsze w użyciu, nie trzeba nic wpisywać, jedynie klikamy i zmieniamy obiektywy. Teraz wgrałem najnowsze wersje - dla mnie to jest horror. W nowych wersjach, tam gdzie jest Modify, znikły pozycje Makenotes: Canon... i Makenotes: Nikon. Ponieważ mam staruszka Canona 30D to pozostanę jednak przy starych wersjach programów.
Dokładnie ja uzywam 5D mark I - i tez wolę ExifToolGui dawny. Szybko i można wsadowo zmienić po kilkadziesiąt plików.
Cytat:
Zamieszczone przez
underhand
...a jak wpisac dla 70-200 2.8L na 70-200 2.8 IS II. chodzi mi o wersje "II" , jak to wklepać duże dwa i (bo mi nie działa wówczas) ?
Bardzo proszę dla wersji pierwszej:
-LensType="Canon EF 70-200mm f/2.8L IS"
Cytat:
Zamieszczone przez
dulak
Bardzo proszę dla wersji pierwszej:
-LensType="Canon EF 70-200mm f/2.8L IS"
Dzięki ,to wiem i nie ma problemu lecz chodzi o wersje II o ile będzie jakaś różnica korekty, co?
Re: DLO i szkła spoza bazy danych - to żaden problem :)
addarek, szwayko
mogli byście udostępnić te starsze wersje? bo nigdzie nie mogę znaleźć do ściągnięcia
Sent from my MT11i using Tapatalk
Odp: Re: DLO i szkła spoza bazy danych - to żaden problem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
mwitek
addarek, szwayko
mogli byście udostępnić te starsze wersje? bo nigdzie nie mogę znaleźć do ściągnięcia
podpinam się do prośby, jeśli faktycznie ta starsza wersja jest lepsza ;)
Spróbujcie starszej wersji stąd: http://freeweb.siol.net/hrastni3/fot...xiftoolgui.zip
Kurcze ta wersja działa jednak z moimi 5DII i 5DI :)
Ja mam Gui 3.38. Dajcie maile to wysle. Nie mam teraz mozliwosci wejsc na ftp.
Wysłałem mailem stare exiftools zainteresowanym, w plikach zip i pokazał mnie się komunikat: Undelivered Mail Returned to Sender / Niedostarczona Wiadomosc Zwrocona do Nadawcy. Skrzynki pocztowe chyba automatycznie odrzucają zipy.
Re: DLO i szkła spoza bazy danych - to żaden problem :)
to zrób tak jak ci pisalem, zmień nazwy plików tak żeby usunąć rozszerzenie .zip i wyślij jeszcze raz. albo przez jakieś Serwis wyslijto.pl czy coś podobnego
Cytat:
Zamieszczone przez
underhand
Dzięki ,to wiem i nie ma problemu lecz chodzi o wersje II o ile będzie jakaś różnica korekty, co?
-LensType=251
Nie trzeba wklepywać całej nazwy - wystarczy odpowiedni numer z listy: Canon Tags
Tutaj też pisałem:
http://www.canon-board.info/software...ml#post1068254
http://www.canon-board.info/software...ml#post1069500