Na Twoim miejscu ani chwili bym się nie zastanawiał.
Między iphonem a resztą konkurencji jest przepaść.
Inni konkurenci to samsung galaxy III i sony xperia S ale jeśli je porównasz z iphonem, to decyzja będzie oczywista. :)
Pozdrówka
Wersja do druku
dokładnie.
iphon był dobry pięć lat temu, teraz dał się sporo wyprzedzić i w zasadzie zbyt wielu wyróżniających cech już nie posiada. :roll:
dokładnie.
jeżeli znasz się na rzeczy, jesteś, jak tu już wspomniano, poweruserem, wiesz o co chodzi i nie lubisz, jak producent telefonu kroi cię na prawo i lewo - wybierasz smartfona z androidem.
poza tym nie xperia S, tylko już T albo nawet Z.
ale jednak brałbym galaxy S3 (droższy), albo nawet S2 (trafia się już chyba od złotówki).
natomiast jeżeli, jak napisałeś, chcesz tylko dzwonić i przeglądać sieć (choć z ograniczeniami) i lubisz jak producent telefonu decyduje za ciebie, bo nie za bardzo ogarniasz tę technologię (a zapewne tak jest, skoro pytasz) - to bierzesz iphone.
proste? proste. 8-)
Zdecydowanie polecam telefon z jabłuszkiem.
Sent from my iPhone whilst on a toilet.
Super - w takim razie mam chyba jakąś paranoję nie widząc filmików czy np fishki i dziesiątek innych na IOS widząc je jednocześnie na androidzie. Zdalne przeglądanie komputera przez popularne serwisy w internecie udostępniające taką możliwość czy setki innych narzędzi które mogę obsłużyć przez androida na którym mam telefon a nie ma opcji przez ipada. O udostępnieniu internetu i odpłatności użytecznych aplikacji na ios nie wspomnę - co również nie jest problemem w androidzie.
Jeśli jesteśmy aktywnym użytkownikiem i mamy możliwość na co dzień używać obu systemów to przy konieczności wyboru odpowiedź jest tylko jedna = android. Jeśli używamy do dzwonienia i lubimy się bawić w iTunes to cokolwiek wybierzemy będzie ok z przewagą na stronę IOS. Jeśli chcemy szpanować jak tępe dzieci neostrady to iPhone będzie do tego idealny - dostajemy jednocześnie wstęp do elity fanatyków, którzy nie widzą świata bez zgnitych owoców a cała reszta świata nie używająca jabłuszka to wieśniaki.
Od 4.1.4 Android nie ma zaimplementowanej obslugi Flasha.
flash, flash player, adobe, android, jelly bean, android 4.1
A jak widać na powyższym przykładzie kupując Androida wchodzimy do grona hejterów którzy nie mogą znieść że ktoś wybrał coś innego .. sam nie wiem co gorsze ;)
Nie wiem jak można być hejterem mając oba urządzenia i je porównując na codzień. Ja odnoszę się jedynie do postów mówiących że jedynie iPhone nadaje się do użytkowania - jeśli do tego celem jest oglądanie internetu to podaję dowód na to że chwalenie przy niewiedzy jest cokolwiek dziwne i zalatuje fanatyzmem. iPhone i iPad to nie złe urządzenia - to urządzenia dedykowane dla innego grona odbiorców - np posiadających mac'ki. Czy jednak to ma być wyznacznikiem wyboru czy indywidualne potrzeby po analizie wad i zalet każdego rozwiązania.
Gdyby kryterium było: stabilność przy instalacji nowych programów i gmeranie w oprogramowaniu - niewątpliwym zwycięzcą byłby iPhone - lecz to nie to kryterium było podstawą tematu. Rozróżniaj proszę hejterstwo od analizy wad i zalet. Jak poszukasz na forach - szczególnie amerykańskich to zrozumiesz dlaczego taką mam opinię o użytkownikach - wydaje mi się że 90% piszących o iPhone to dzieci bezrozumne i bez podstawowej wiedzy informatycznej używające telefonu do smsów i ustawienie dzwonka z mp3 ich w większości przerasta więc powstają dowody że fabryczne są jedynymi dedykowanymi i nie wolno zmieniać ...
Edit - literówka
Edit 2 - Link: http://flash-player.softonic.pl/android and http://www.mgsm.pl/pl/aktualnosci/23...-inwencji.html
Rzeczywiście aż przykro czytać posty napisane takim językiem. iPhone pod wieloma względami jest lepszym telefonem. Choćby kontakt z urządzeniem sam w sobie jest niezwykle przyjemny. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że to andek jest dla młodszych ludzi, którzy mają czas na customizację i częstszy kontakt z gadżetem niż czysto praktyczny.
Wtyczka flash rzeczywiście zniknęła z google play. Ale nie mówiłbym jednoznacznie, że nie ma sposobu na obsługę flasha w nowszych wersjach systemu. Polecam wyszukiwarkę,... co jest kolejnym dowodem na to, że android jest dla ludzi z zapałem do kombinowania. Można na nim zrobić niemal wszystko, o ile ma się ochotę poczytać i popróbować.
Ja tym bardziej, ale popatrz na slowa jakich uzywasz piszac o produktach apple oraz ich uzytkownikach.. jesli to nie hejterstwo to moze brak kultury i dystansu?
Samochod, sprzet foto czy agd tez sam sobie naprawiasz? Umiesz tez tynkowac, cerować i klasc glazure? Programy tez sobie piszesz? Super, ale ja nie potrzebuje konczyc MIT zeby moc obslugiwac komputer lub tym bardziej telefon! Liczy sie prostota. Chce wyjac telefon z pudelka i zaczac go uzywac, a nie wgrywac modyfikacje i narazac sie na niepowodzenie lub utrate gwarancji. Nie mam na to ani czasu, ani checi - z bycia domoroslym informatykiem wyroslem 10lat temu. Nawet jesli tego nie rozumiesz to to uszanuj, a nie wyzywaj od bezrozumnych dzieci.
iPhone jest ładny, ma stabilny, przejrzysty system i to wszystko. Jeśli masz zamiar wgrywać nań filmy, muzykę, zdjęcia itp. zaczynają się schody. No i w przeglądarce nie działają strony flashowe.
Ja osobiście używam SGS3, ale teraz jednak trochę mi przeszkadzają jego gabaryty. Wolałbym raczej coś mniejszego troszkę, może jakaś Xperia. Wcześniej miałem SGS2 i chyba był optymalny, leciutki, bateria trzymała 3 dni. W S3 bateria trzyma 2 do 3 dni. Aha - S3 nie ma optymalnego ustawienia nasycenia koloru - w trybie standard jest przekolorowany, w trybie neutral kolory są blade. Obydwa telefony bardzo stabilne - praktycznie w ogóle się nie wieszają.