Byla.Cytat:
Zamieszczone przez feder
Jednak co by test byl obiektywny, wylaczylismy ja przy kolejnych zdjeciach..
Efekt taki sam... :/
A tak nawiasem, skoro tam jest cos takiego, to po to, by to wykorzystywac przeciez...
Wersja do druku
Byla.Cytat:
Zamieszczone przez feder
Jednak co by test byl obiektywny, wylaczylismy ja przy kolejnych zdjeciach..
Efekt taki sam... :/
A tak nawiasem, skoro tam jest cos takiego, to po to, by to wykorzystywac przeciez...
Robiłem zdjęcia D50, włączyłem ISO 1600 i... też mi koparka opadła. Nikon świetnie naświetlił te zdjęcia, ma rewelacyjny system pomiaru światła. Robiłem jak zwykle, na trybie M. Naprawdę byłem pod wrażeniem tego taniego aparatu. Pomijam dużo lepszy chwyt niż w 350D. Zdjęcia wyszły rewelacyjne. Obiektywem była nowiutka Sigma 50-500. Część jakości to pewnie też jej zasługa.
zastanawia mnie tylko jedna rzecz, początkujący którzy zadają pytania są zbywani i nie będe ukrywał, że czasami też pisze im nieprzyjemne teksty, że porównań, testów i wypowiedzi innych użytkowników było naprawde wiele i wystarczy poszukać...
...niestety powoli zastanawiam się nad tym, czy jest to sprawiedliwe, kiedy doświadczeni użytkownicy raz piszą, że to jest dobre, a potem że jest be...
Tu sprawa powinna być jasna, albo ten, albo ten, bo ewidentnie nie chodzi o kolorystykę czy fakturę szumów, tylko o ich ilość...
Cytat:
Zamieszczone przez hhhhh
A mnie zastanawia zjawisko dziwnych nickow, bez podania miasta, wieku, ktorzy juz pierwszym postem zaczynaja krytyke innych na forum. Brak odwagi cywilnej? Niemniej witamy na forum :p
hhhhh ... podaj imię, nazwisko, adres, kontakty ... no i nie zadawaj pytań na forum, bo wszystko znajdziesz używając funkji szukaj ;)
Witam
Wystarczy ze kulturalnie wszedlby w jakies towarzystwo a nie tak z buta z krytyka... to tak jakby na zywo wszedl do baru i walnal "Czesc żule! No bo tak sobie tu tylko siedzicie i pijecie jak menele..." ... ciekawe ile sekund by przezyl w takiej sytuacji ... a gdyby siedzial z nimi pare tygodni, razem pil to po paru glebszych gorsze teksty moglby im powiedziec i nikt by sie nie obrazil bo juz jest "swoj" .
Po prostu uwaza ze to nieeleganckie (i nierozsadne) rozpoczynac zaznajamianie sie z uzytkownikami i bytnosc na forum od tego typu tekstow, dodatkowo - anonimowo :roll: .
sample prosimy a nie puste gadki
Nie wierze w to co piszesz.Cytat:
Zamieszczone przez Simon
Na 1600 minimalne szumy - no to wypas!!! A ja durny mam 2 Canony syfrowe ;)
Bzdury. Znam D50 i D70 i szumy są większe, niż w 350d.
A to fragment testu na dpreview. http://www.dpreview.com/reviews/nikond50/page24.asp