Odp: Beauty dish, czy ring flash?
Hmm ja bym wziął to:
BEAUTY DISH 42cm RADAR + DYFUZOR + PLASTER MIODU (2890495262) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mocowanie odbłyśnika ma bardziej pewne że nie odpadnie:) Ja mam nawet chyba taki. i też 42cm. A i uważaj żeby ci nie upadł:P Te chińczyki lubią się odkształcić ;P ! mnie raz upadł feralnie na podłoge i jak podpinam plaster miodu to po nagrzaniu się od lampy modelującej lubi się zdeformować, co skutkuje ze plaster miodu wyskakuje;P
Wybierajac tamten sugerowalem sie firma f&v - sporo ludzi kupowale wczeniej taki model jak wkleilem.
Cytat:
Zamieszczone przez
oldarcher
Co do BD to zdecydowanie srebrny
Dlaczego zdecydowanie? Czy nie jest to zależne od efektu jaki chcemy uzyskać?
Na pierwszy dish lepiej srebrny, szczególnie z założeniem ze będzie do niego grid. Biała powierzchnia pochłania sporo światła, tak samo grid. Na początek lepiej zainwestować w srebrny i nie musieć tak żyłować lamp jak przy białym+grid. Najlepiej mieć oba: srebrny i biały a do nich pasujący grid, a lepiej jeszcze mieć 4 dish-e ~50cm i 2x 70cm (białe i srebrne). Wszystko kwestia budżetu. Ja obecnie uzywam ringa 600ws i do niego dokupuje grid . Wiem ze to nie to samo co BD ale oczekiwania spełnia.