Odp: Pytanie do CSI - Czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki?
Amator do 100tys zapewne nie dopstryka tylko zdazy kupic nowy, osoba zajmujaca sie fotografia zawodowo migawke zmieni po 2-3 latach nawet jesli nie padnie.
Ja jako amator po jakimś czasie dobiłem w 5D MKI do 18 tys zdjęć i padła migawka. Oczywiście było to już po gwarancji - szczęśliwie była gwarancja na migawkę. Niestety sprzęt produkuje się coraz bardziej badziewny więc lepiej by było mieć w 6D gwarancję do 100 tyś. na migawkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
I jeszcze dodam że żaden marketing nie będzie opisywał cech negatywnych produktu, słowo "nie" jest niemarketingowe jeśli producent nie pisze o dodatkowej gwarancji na migawkę to znaczy że takiej gwarancji nie ma (gdyby była to by napisał że jest), producentowi może nawet z trudem przychodzić stwierdzenie faktu że produkt ma TYLKO roczną gwarancję producenta podczas gdy w bardziej cywilizowanym świecie gwarancja producenta jest dłuższa.
No dobrze, a przy 5D mkIII jest informacja o dodatkowej gwarancji na migawkę?
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
"nie mam wiedzy na ten temat" - znaczy po prostu nie wiem
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
W poszukiwaniu tytułu: Canon EOS 5D Mark III - YouTube
1:05:38 sec.
Straciłem 2 godziny !!! Ale Pan Robert Woźniak mi to wynagrodził. Świetny program a i informacji wiele. Znaczy 100 000 gwarantowane.
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek1
Straciłem 2 godziny !!! Ale Pan Robert Woźniak mi to wynagrodził. Świetny program a i informacji wiele. Znaczy 100 000 gwarantowane.
150! 1:05:58
Podałem czas o rozpoczęciu info o migawkach żeby nie oglądać całości :) bo większość to dobrze znane już przez wszystkich ble-ble-ble ;)
W tamtym roku padła mi w 30D który to podobnie jak "współczesne" dwucyfrówki ma przebieg gwarantowany 100tys. wymienili za darmo, a że po gwarancji pisać nie trzeba :p
Wśród tego ble ble ble wkradła się błędna informacja, że dopiero od 60D canon udziela odrębnej gwarancji na migawkę. Tak było już wcześniej.