o co chodzi z ta mechanika w S 85?
Wersja do druku
Ten gość z Allegro pisze że na zamówienie może mieć za 3399zł z fakturą.
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
S85 prawdopodobnie miała wadę fabryczną, z którą nie bardzo radził sobie polski serwis Sigmy. Więcej na ten temat w tym wątku, tutaj z filmikiem dla przykładu - http://www.canon-board.info/testy-sp...ml#post1029982
Nie chciał bym ponownie utopić pieniędzy i dzwonić do Japonii bo nasz serwis olewał sprawę. Dziwię się Sigmie, że pozwolili sobie na to aby współpracować z firmą, która nie potrafi naprawić obiektywu.
dzięki za test ;)
optycznie super, AF super (jestes kolejna osoba ktora to potwierdza), budowa spoko - ja juz podjalem decyzje ;]
nie wiem teraz, co w nowym 35L poza uszczelnieniami, IS i w miare rozsadna cena (max 5000 pln) musi wymodzić Canon, żeby być czymkolwiek konkurencyjny dla tej sigmy.
bo w tym momencie majac taka alternatywe dla 35L (ktora defacto nie ma nawet gumowego pierscienia uszczelniajacego przy bagnecie), to juz trzeba być fanatycznym i ślepym fanbojem Canona, żeby kupić nówkę 35L, niż Sigme 35/1.4
zaden argument o mikrokontrascie, drobych roznicach w oddawaniu ostrosci, czy setnych sekundy szybkosci pracy AF nie przkona mnie, ze zakup 35L jest czymkolwiek uzasadniony ;]
amen.
;)
*EDIT*
w sumie po zastanowieniu to ja tez przyznaje mojego osobistego złotego oskara za obiektyw roku 2013 :) wybitny instrument, za zaskakujaca male pieniadze.
ostatnio cos tak wyjatkowego to byl dla mnie 100L (tyle, ze to rok 2011 zdaje sie) :)
rok 2012 to same sztrucle w temacie obiektywów (no poza tą sigmą)
Zacne szkło. Canon naprawdę będzie musiał by stanąć na głowie żeby ludzie gotowi byli zapłacić 7-8 tysi za następce eLki.
Czuję, że ta Sigma wkrótce u mnie zagości ;)
Dzięki za test.
Potwierdziło się moje macanie szkła w sklepach ... :)
Czas faktycznie odkładać pieniążki, a plan o używanej 35Lce puścić w zapomniane :)
Myślę, że Sigma 35/1.4 w duecie z 6D, to może być naprawdę dobrze wydane 10kzł.
Jakby ktoś z was chciał jeszcze obejrzeć więcej zdjęć z canona 6D i sigmy, o której mowa w wątku to na flickr jest ich troche sigma canon 6d - Flickr: Search. Pozdrówki