Odp: Bieszczady Timelapse
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
jesteś kompozytorem po Akademii Muzycznej?
zapisałeś muzykę w nutach?
nie jestem po akademii :). w szkole muzycznej drugiego stopnia którą rzuciłem nauczyciele od teorii wiary we mnie żadnej nie pokładali i kłody pod nogi kładli. sam się nauczyłem kompozycji. w nutach nie zapisuję bo nie chce mi się w to bawić, ale oczywiście jak projekt jest gotowy i muzyka napisana nuty mogę druknąć.
Wow, swietne!
Muzyka super zgrana z obrazem. Naprawde duzo dodaje calosci i pomaga w zbudowaniu odpowiedniego klimtu.
Material "filmowy" tez bardzo fajny i ze tak powiem bardzo bogaty i rozlegly. Nie mozna sie znudzic podczas ogladania.
Jedyny problem.... znaczy moze nie problem, ale wydaje mi sie, ze przyroda fajniej by wygladala gdybyscie zrealizowali to nieco wczesniej... :)
Przy takim stadium przechodzenia jesieni w zime i jeszcze w dodatku przy goszej pogodzie to nie ma sily... podbijajac nasycenie/kontrast te wszyskie brazy wychodza troche "zgnilo"... Tak mysle, ze moze miejscami chlodniejszy balans bieli bylby pomocny?
Ale tak jak mowie, to tylko takie poboczne zrzedzenie i nie chce zebys pod wplywem tych skromnych uwag odniosl jakies bledne wrazenie, ze jest be. Wrecz przeciwnie - naprawde swietna robota na bardzo wysokim poziomie. Poza tym, tak jak ktorys z kolegow wspomnial, podziwiam, ze Wam sie chcialo bo ogrom pracy w to wlozonej musial byc niesamowity.
PS1. Tak na przyszlosc - dzielenie kadru jest IMO niepotrzebne.
PS2. Efekty specjalne typu jasniejace gwiazdy rowniez bym sobie darowal. Nie ma co isc w efekciarstwo, gdy wlasciwa tresc sie jak najbardziej broni :) Po mojemu.. jedyny mile widziany efekt to proste przenikanie scen ;D.
Dla mnie rewelacyjne. Gratuluję.
Marcinie, jak miło zobaczyć i usłyszeć coś nowego. Widzę, że poszedłeś w coś nieco innego niż znałam do tej pory.
Muzyka i obraz pięknie grają :) Ależ by się chciało tam pojechać.
Selena :). Jak milo Cie tu widziec. Ano musialem isc inna sciezka niz makro bo tu gdzie jestem z motylami nie mam w ogole do czynienia nie wspominajac innych robakow. Do makro wracam kiedy tylko moge. Time-lapse mnie wciagnal i z bratem razem dzialamy. Ciesze ze sie podoba :).
Dzieki za wszelkie uwagi. Co do podzialu ekranu - to byl eksperyment, okazal sie nie do konca udany i w kolejnych odslonach (zima, wiosna) tego podzialu nie bedzie, chyba ze cos sie perfekcyjnie skomponuje. Efekty specjalne jak rozblysk gwiazd to juz byla czysta zabawa pod muzyke robiona - rozumiem ze nie kazdemu sie moze podobac i ze nie bylo to konieczne. Ot takie widzimisie artysty ;).
O zimie moge zdradzic kilka ledwo szczegolow - sekwencje beda dluzsze, tempo wroci do podobnego z filmu pokazujacego lato. Bedzie kilka ciekawych ujec - trudnych technicznie i jeszcze przez nas nie pokazywanych. Postaramy sie pozytywnie zaskoczyc. Koncepcja jak to zrobic juz jest - w tym tygodniu powinnismy zakonczyc szczegolowe planowanie jak zime nakrecic. Bedzie sie dzialo.
Krystian, moj brat, nie moze jechac ze mna tym razem. Pomaga wszystko zorganizowac. Moze pomoze przy edycji. A sam film byc moze bedzie w rozdzielczosci 4K. Zobaczymy. Mamy tez mala kampanie na Polak Potrafi :: Finansowanie społecznościowe ? ciekawe pomysły i projekty jakby ktos chcial wspomoc chocby symboliczna zlotowka :).
gratulacje za film - muzyka - poezja - brawo! mysl o muzyce do duzych projektow bo masz talent
Cudnie, z pasją, można oglądać non-stop. Moje ukłony :-)
Pozdrawiam
świetna robota! pełen profesjonalizm! doskonała promocja naszych Bieszczad. 8-)
muzyka extra! trochę przypomina tę z atlasu chmur, ale powiem szczerze... wasza nuta lepsza. :D
macie tego więcej? jakieś CD na dłuższą trasę? bo lubię takie nastroje. ;-)
gratuluję filmu podziwiam za nakład pracy
Świetna robota.
Jeśli można to mam pytanie techniczne, chodzi mi o ujęcia z użyciem slidera. Jaką miał długość i ile mniej więcej trwał przejazd aparatu.