Lepiej.
Wersja do druku
Lepiej.
Ostatni wrzut i więcej Was nie męczę :)
14.
Uploaded with ImageShack.us
14b.
15.
16.
17.
Proszę o 2 słowa na temat powyższych zdjęć... Domyślam się że słaby wrzut?
jak na warunki, które opisałeś w innym wątku to nie było tak źle
popracuj nad postprocessem bo konwersja do b&w jest b słaba
popatrz na histogram bo na moje kaprawe oko jest kilka wypalonych
a kadry takie sobie - trochę za mało polotu, za mało koncertowej spontaniczności
Dziękuje :) Hmm uwierz mi że z BW bawię się na różne strony. Nie jest to tylko automat i ok. Wybieram BW bawię się suwaczkami, krzywymi ale hmm nie mogę osiągnąć dobrego efektu BW. To pierwszy koncert więc mam nadzieje że wszystko inne przyjdzie z czasem...
Mnie to BW nie przeszkadza, chociaż ja wole mniej kontrastowe.
Zdjęcia są nie najlepsze, ale i nie najgorsze. Podejrzewam, że było mało miejsca. Poza tym wygląda, że miałeś tylko jeden obiektyw, tak?
W takich przypadkach, kiedy nie bardzo można łazić po widowni, a miejsca jest mało, zoom jest niezastąpiony.
Brakuje szerszych ujęć. Tak jak pisałem, nie ma atmosfery koncertu, jest atmosfera pokazu mody. Ale nawet na pokaz mody, jak dla mnie jest za ciasno. Z kolei, jest za luźno, jak na ciasne kadry. Dlatego zdjęcia sa mało atrakcyjne.
Gdybym to ja miał te zdjęcia wykonać, może skupiłbym się na bardziej szczegółowym kadrze, typu model cięty na wysokości piersi.
Tak, miałem do dyspozycji tylko 50 1.8 który dosyć często gubił ostrość. Szerszych ujęć nie miałem jak zrobić. Wszystko jest do nadrobienia przy kolejnych ;) Tylko wyposażę się w zoom.
No i jak widać twoja relacja jest nie najgorsza, także teraz na kolejnym koncercie wzorować się na owych zdjęcia w sesnie takim gdzie popełniłeś błąd i je poprawiać . Wtedy sukcesywnie do przodu, ale to oczywiście za sprawą zmiany szkła..:) Są dwa zdjęcia ,które bym zostawił , no może nawet trzy.
należało wziąć także kita (i podbić iso), mógłbyś strzelać szerze plany
kadry nie oddają klimatu koncertu, ale jak na pierwszy raz, to i tak nieźle