Odp: Forum "Nikoniarze" na sprzedaz.
2x tańsi, a od optycznych 5x :shock:
Ja się niestety obawiam, że forum może przejąć firma nastawiona głównie na zysk, co wprowadzi zupełnie inną atmosferę, zalewanie nas reklamami itp. ale mam nadzieję, że się mylę.
Piotrowi należy się zasłużona "emerytura" - wiele poświęcił dla forum nikoniarzy, nawet gdy "patron" się na nas wypiął.
Cytat:
Zamieszczone przez
mini21
Ja się niestety obawiam, że forum może przejąć firma nastawiona głównie na zysk
A znasz firme ktora nie jest nastawiona na zysk?
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
firma z zalozenia jest po to, zeby przynosic dochody. ale wlascicielem forum moze byc jakas fundacja. a to jest byt stworzony do realizacji "dzialan statutowych" a nie czystego zarabiania kasy
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
Dlatego dobrze było jak było - forum należało do osoby prywatnej i było ok.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
firma z zalozenia jest po to, zeby przynosic dochody. ale wlascicielem forum moze byc jakas fundacja. a to jest byt stworzony do realizacji "dzialan statutowych" a nie czystego zarabiania kasy
ale czy ja pytam kto moze zostac wlascicielem forum, czy moze o firmy ktore nie sa nastawione na zysk?
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
z fundacjami też bywa różnie, w końcu do realizacji celów statutowych też kasa potrzebna...
a tak na marginesie pamietacie jak "nasze" forum właściciela zmieniało, też były różne obawy i watpliwosci, a nie ma lipy :) przynajmniej IMHO
taka wycena "sieciowa" z realną wartością strony nie ma nic wspólnego... nadal twierdzę
że warta jest tyle ile ktoś się zdecyduje zapłacić
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
taka wycena "sieciowa" z realną wartością strony nie ma nic wspólnego... nadal twierdzę
że warta jest tyle ile ktoś się zdecyduje zapłacić
Oczywiście, że tak, ale ta wycena przynajmniej ma walor humorystyczny ;)
Każda firma jest nastawiona na zysk - ale są dwa rodzaje zysku:
1. zysk szefostwa
2. zysk firmy jako całości - firmę tworzą pracownicy a nie szef