Z Gdyni niestety nic nie mam i żałuje. Przed kupnem dużo czytałem o np. Street photo i będąc w Gdyni widziałem fajne tematy. Teraz, zimą na ulicach jest słabo.
Taka tam sielanka
Wersja do druku
Z Gdyni niestety nic nie mam i żałuje. Przed kupnem dużo czytałem o np. Street photo i będąc w Gdyni widziałem fajne tematy. Teraz, zimą na ulicach jest słabo.
Taka tam sielanka
Co to znaczy zimą jest słabo?
Pogoda nie zachęca do wychodzenia na dwór, a ciemno robi się około 16, o to mi chodziło :)
Pierwszy obrazek zrobiony z RAW'a :D
Czarno-biały bo wydawało się łatwiejsze do zrobienia
Zimą jak najbardziej może być dobrze, ale muszą być odpowiednie warunki pogodowe. Z tymi zazwyczaj jest słabo, bo albo ciemno albo blado. Dzisiaj w Gdyni było przez cały dzień bardzo słonecznie i nie mogłem się powstrzymać od porannego spaceru, czego absolutnie nie żałuję ;) Polecam to samo innym - można nawet zrobić coś a'la street photo, ale bez ludzi. Przynajmniej nad ranem - wtedy można fotografować elewacje kamienic czy różne przedmioty znajdujące się na chodnikach. Mocne, zimowe światło temu sprzyja. Jeśli jutro będzie podobnie to ja ruszam na naszą Halę Targową :) Tam na pewno nie zabraknie ciekawych widoków.
A co do RAW-ów to wciąż nie trafia do mnie idea. Robię nadal w Jpegach i jakoś dobrze mi z tym. Natomiast chętnie dowiem się czym różni się takie fotografowanie od "normalnego".
W Gdyni akurat wczoraj byłem, na Hobbicie :D
a pogoda była akurat piękna.
Rano byłem we Władysławowskim porcie, wszystko skute pięknym lodem i do tego wschód słońca ;D
Zdjęcia niekoniecznie wyszły ale i tak pokaże :P
latarnia na końcu falochronu,cała skuta lodem.
po wejściu (ledwo co) na latarnie.
Nabrzeże portu
i bonusowo, ja z dziewczyną :P
Dwa kolejne z portu we Władysławowie
Dzisiejszy wschód słońca we Władysławowie
PS. Macie może jakieś sposoby na spadajacą jakość zdjęć po wrzuceniu np na Imageschacka?