Ok, dowiedziałem sie, że przy okazji wizyty mojego body w serwisie wykonano podklejenie lustra profilaktycznie gdyż wczesniej czy później to by się ujawniło więc zadziałali na "zaś"
szok
Wersja do druku
Ok, dowiedziałem sie, że przy okazji wizyty mojego body w serwisie wykonano podklejenie lustra profilaktycznie gdyż wczesniej czy później to by się ujawniło więc zadziałali na "zaś"
szok
Jakbyś przejrzał posty to byś zobaczył że z lustrami w tym roku mieli duuużo roboty i to co ci powiedzieli pokrywa się z rzeczywistością, to miło z ich strony. Zazwyczaj lustro odpada "bezboleśnie" jednak może mieć miejsce kolizja odpadającego lustra z tylną soczewką obiektywu :cry:
Tzn? Gwarancji przebiegu 100 tys klatek nie tracę przez to że już to zrobili? Mylę się?
Przebieg migawki odczytywany jest przez oprogramowanie serwisowe dostarczone przez producenta. Stan wizualny niestety nie zawsze odpowiada temu co aparat ma na liczniku.
Serwis nic nie robi w ramach profilaktyki :) Naprawiają tylko to, co już padło :(
Popatrz sobie na wątek o wymianie lustra w 5D - tam było sporo takich zapobiegliwych forumowiczów, ale nic z tego.
--- Kolejny post ---
Gwarancja przebiegu dot. migawki a nie lustra.