To nie tak że jestem zatwardziałym zarozumialcem, zrozumiałem, wyłączam servo, to najważniejsza rzecz jaką wyniosłem z tematu, bardzo dziękuję.
Czy pomoże ktoś jeszcze ze statywem?
Wersja do druku
To nie tak że jestem zatwardziałym zarozumialcem, zrozumiałem, wyłączam servo, to najważniejsza rzecz jaką wyniosłem z tematu, bardzo dziękuję.
Czy pomoże ktoś jeszcze ze statywem?
Ale co Ty chcesz osiągnąć za pomocą statywu, przecież obiekt szybko się porusza a aparat uwięzisz na stałe. Prędzej monopod. Podłącz się go tak samo do aparatu. I statyw i monopod mają u góry bolec gwintowany, a aparat od spodu gwintowaną dziurkę, jedno wkręcasz w drugie i to cała filozofia /chyba, że Ty nas wkręcasz?/
Statyw jest mi potrzebny do fotografowania księżyca.
Dostałeś link do statywu w sklepie, powtórzę Statyw foto Opticam First C 3530 - 147cm 6-ST-WT-C3530-0000 www.eMarket.pl Nad zakładką Parametry techniczne masz dwa zdjęcia, jedno całego statywu, drugie samej głowicy. Kliknij na to z głowicą. Na górze masz płaską płytkę z dwoma srebrnymi bolcami, to jest szybkozłączka. Masz taka przy swoim statywie? Jak masz to odpinasz ją dźwignią przy rączce, gwintowany bolec wkręcasz w gwint który masz na spodzie aparatu. Na koniec szybkozłączkę ponownie wpinasz do głowicy. Prościej się tego nie da wytłumaczyć.
Przepraszam, nie zrozumiałem na początku. Niestety nie mam tej szybkozłączki, lecz widzę są na allegro, więc problemy wątku wyczerpane. Dziękuję wszystkim za pomoc.