Był ten obiektyw ostry w Twoich rękach czy nie ? Coś jest na rzeczy jak w pierwszym poście.
Obiektyw jest do bani, to widać - teraz trzeba wskazać przyczynę.
Wersja do druku
Był ten obiektyw ostry w Twoich rękach czy nie ? Coś jest na rzeczy jak w pierwszym poście.
Obiektyw jest do bani, to widać - teraz trzeba wskazać przyczynę.
pokaż te wcześniejsze fotki, porównamy
Był ostry, przynajmniej tak mi się wydaje. Albo wydawało, bo w porównaniu, do tego sprzętu, który miałem wcześniej, to było niebo a ziemia. Jednak jak teraz tak patrzę na te starsze zdjęcia, to też nie było idealnie, więc nabieram wątpliwości. Wrzucę paczkę kilku starszych zdjęć zaraz dla zainteresowanych, bo takie uploadowanie przybliżeń się mija z celem.
To dramat. Oddaj to sprzedawcy.
Dokładnie tak jak tombas pisze... Raz, że nie mam gwarancji; dwa, że nie mam dowodu zakupu; trzy, że nie mam żadnego kontaktu ze sprzedawcą; cztery, że obiektyw kupiłem w styczniu.
Teraz po dokładniejszym przyjrzeniu się - obiektyw raczej mydlił od dawna, tylko że ostatnio dopiero się to nasiliło. Co ciekawe, na jednych zdjęciach nie mydlił w ogóle, a na innych mniej lub bardziej. Nie wrzuciłem obiecanej paczki, gdyż mam internet bezprzewodowy i jest to na tę chwilę nierealne, paczka waży 260mb, a nie udało mi się uzyskać dostępu do stałego łącza. Jutro porobię screeny powiększeń i pokażę, bo dziś juz nie mam siły.
Najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie chyba wysłanie go na Żytnią na diagnozę, tylko pojawia się szkopuł - może to być wada fabryczna i nie wiadomo, czy cokolwiek z tym dadzą radę zrobić...
No ale jak mogłeś kupić obiekty - wart przynajmniej 4500 zł (sam polowałem na niego całkiem niedawno to po 4000 zł używki chodziły) - za 2400? Szkoda, że wcześniej nie pomyślałeś o tym, że obiektyw może być z jakiegoś niepewnego źródła. Sam wolę zapłacić więcej, ale mieć pewność, że otrzymam to, co zamawiałem na normalnych warunkach. Już kilka razy rezygnowałem z zakupu obiektywu, bo sprzedawca był niepewny albo coś kręcił. Za duża kasa wchodzi w grę niestety.
Nie wiem czy ktoś tutaj coś poradzi na Twoją bolączkę. Najprościej będzie wysłać na Żytnią i poprosić o zidentyfikowanie problemu oraz wycenę jego naprawy. Wyślij jeszcze tę paczkę z wcześniejszymi samplami, bo na razie to tylko gdybanie :-)
Nie no, zapłaciłem 4400 za nówkę. Po prostu część przelewem, a część za pobraniem, bo facet marudził, że pobranie może wysłać max 2500zł.
Udało mi się wrzucić niestety tylko połowę z tego, co chciałem, bo z dostępem do dobrego internetu jest dramat... Oto linki do dwóch paczek.
L1.rar - Speedy Share - upload your files here
L2.rar - Speedy Share - upload your files here
Obiektyw zostanie jutro/w poniedziałek powierzony w zaufane ręce, które dostarczą go na Żytnią najprawdopodobniej w poniedziałek i wszystko będzie jasne.