Jak najbardziej zgadzam się z Wami. Wydaje mi się, że Wasze uwagi są jak najbardziej do zastosowania. Myślimy jeszcze nad systemem zabezpieczenia sprzętu, na pewno też wiemy, że są to kwestie do rozwiązania.
Wersja do druku
Jak najbardziej zgadzam się z Wami. Wydaje mi się, że Wasze uwagi są jak najbardziej do zastosowania. Myślimy jeszcze nad systemem zabezpieczenia sprzętu, na pewno też wiemy, że są to kwestie do rozwiązania.
Myślę że dużej części potencjalnych klientów nie będzie stać na takie rozwiązanie, na bezpiecznych warunkach dla podmiotu wypożyczającego... kaucja będzie stanowić barierę nie do przejścia...
jeżeli z kaucja to ja osobiście nawet nie podchodzę
zostawienie kaucji przewyższającej rzeczywista wartość sprzętu [90% wypożyczalni] skutecznie odstrasza
oficjalny dystrybutor canona jest w tym przypadku mistrzem świata
Z kaucja to tak jakbyś wypożyczał samochód i musiał zastawić jego wartość. Chyba sprawę kaucji załatwia odpowiednie ubezpieczenie.
Aczkolwiek był kiedyś artykuł w GW gdzie facetowi z wypożyczalni rąbnęli wszystkie samochody i g...o mógł z tym zrobić.
dokładnie tak do tego podchodzę
są umowy, dokumenty, podpisy, zabezpieczenie kartą kredytową, etc
przynoszenie 9-10k na stół żeby pożyczyc szkło to kretynizm
Tylko pytanie jak zamierzasz weryfikować klientów...? Ubezpieczyciel będzie taktował wszystkich jako potencjalnych złodziei, obawiam się że nawet łącznie z Tobą....
ja nikogo nie muszę weryfikować jako klient
przekazuje tylko swoją opinię w temacie
są wypożyczalnie nie biorące kaucji i raczej trudno być konkurencyjnym żądając zastawu za sprzęt
zawsze jest ryzyko i w tym przypadku powinien podjąć je prowadzący biznes
Temat bardzo ciekawy i jeżeli tylko na prawdę chcesz do tego podejść rzetelnie, bo bardzo Ci kibicuję żeby się udało znaleźć jakieś kompromisowe dla wszystkich rozwiązanie... Podpowiem tylko Ci na marginesie iż idealnym rozwiązaniem byłby układ z właścicielem forum. Użytkownicy niby anonimowi, a tak naprawdę nie... Ludzie, jeżdżą na plenery, poznają się, każdy jakiś ślad zostawia np. w postaci adresu do swojej strony gdzie się reklamuje..., pewnie będzie ciężko się dogadać..., ale kto nie próbuje ten nie ma...
Chętnie bym zapłacił za możliwość pofocenia np 35L - ale powstaje problem kaucji. Generalnie jeśli ktoś ma hajs na kaucję 90%, to stać go na obiektyw, który wypożycza [oczywiście każdy ma 'inne wydatki' - ale to kwestia priorytetów].
Ja bym chciał 24L, 35L i 24-70L a na deser 70-200 2.8 IS.