-
Odp: [fabian] ślubianki
Proszę nie brać tego co napiszę bardzo poważnie, bom amator kompletny i fachowiec ze mnie żaden. Ale napiszę tak: rzadko - _naprawdę_ rzadko - trafiam na zdjęcia ślubne, które mnie poruszają. Generalnie większość zdjęć ślubnych (co poniekąd zrozumiałe)to przede wszystkim pamiątka dla młodych i rodziny - więc rzecz prosta poprawność techniczna etc., ale same kompozycje są zwykle do bólu przewidywalne (tak, nawet w sesjach "plenerowych" - kwestia tylko, czy on patrzy na nią w lesie, na polu czy, jak to ostatnio modne, w opuszczonej fabryce).
A tu, kurczę... Popatrzyłem na to zdjęcie i aż mnie coś poruszyło. :-) Nastrój, te poskręcane drzewa, panna młoda jak zjawisko zintegrowane z otoczeniem (mimo białej sukni). W tym zdjęciu są emocje, jest jakaś radość, jakieś oczekiwanie, jest światło (niekoniecznie w sensie fachowo-fotograficznym ;-)
Dla mnie - bomba.
-
Ja tam się nikogo nie boję, bo zarobkowo nie imam się fotografii, a ślubu nie odważyłbym się zrobić nawet znajomym :)
-
Bardzo ładnie wypatrzona sceneria. Próbowałbym tylko tak się pokręcić z aparatem, żeby modelce nie wyrastały z głowy te pięknie pokręcone liany ;). To co jest teraz, nie razi bardzo, ale myślę że można ciut szczęśliwiej skonfigurować relację obiektyw/modelka/liany. Takie moje 3 grosze.
-
a to gratuluję :) (sesji, małżonki i zmiany stanu cywilnego)
-
dzięki ślicznie za opinie :)
...nie zostałem przez was zrugany, żona nie nakrzyczała że umieściłem zdjęcie... zapowiada się więc że dodam jeszcze kilka ;)
dzięki
-
-
Gratuluję zdjęć jak również uroczej żony :) Choć w sumie to odwrotnie ;)
Na foto #2 przeszkadza mi tylko jasna plama w PG. Zbyt odwraca uwagę i skutecznie konkuruje z "głównym obiektem" na zdjęciu.
-
-
5 jest źle. Panna Młoda powinna siedzieć na ramie a nie na bagażniku.
-
Na ramie siedziała jak była Dziewczyną. Jak już żoną została, to na bagażnik. Dobrze wykombinował! Po co mają być żale za kilka lat? Lepiej od razu Kobitę przyzwyczajać! :mrgreen: