Odp: 35L-celność af w reportażu
35 doskonała: szybka, fantastycznie ostra, wyjątkowo celna.
Potwierdzam szybkie i celne, porównując do 16-35L II jeśli chodzi szybkość AF to podobnie (na 5D II).
35L-celność af w reportażu
Rownież potwierdzam pyszność 35L.
Sie wahalem czy trzymać 50 1.4 jak już nabede 35L .... ale po kilku dniach uzywania 35, stała sie jasność i nie widzę potrzeby, aby 50 1.4 przypinac do aparatu.
Strzelanie typowo amatorsko-pamiątkowe, na 5D.
35L-celność af w reportażu
Cytat:
Zamieszczone przez
GoOrange
A jak w tym porównaniu autofocusa wypada 16-35/2.8II?
Podobnie.. Akurat tu nie ma się co czepiać
Cytat:
Zamieszczone przez
nabru
Sie wahalem czy trzymać 50 1.4 jak już nabede 35L .... ale po kilku dniach uzywania 35, stała sie jasność i nie widzę potrzeby, aby 50 1.4 przypinac do aparatu.
He he, mam to samo :) Od czasu zakupu pięćdziesiątka ani razu nie zapięta i chyba będę się musiał jej pozbyć. Spoko szkło, ale bez porównania...
Cytat:
Zamieszczone przez
GoOrange
A jak w tym porównaniu autofocusa wypada 16-35/2.8II?
16-35 jest trochę szybsze
Cytat:
Zamieszczone przez
krzysztof20d
Witam, od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupienia 35L do reportażu(ślubniaki). Stwierdzam po czasie że własnie ogniskowa 35mm da mi lepszy kąt widzenia niż 50/1,4 które dotąd używałem na FF. Zastanawiam się jak jest z celnością AFa w tym szkiełku, czy trafia w punkt, czy nie ma z nim problemów. Z 50tki nie jestem do konca zadowolony bo nie dość ,że ogniskowa ciut za długa to jeszcze celność taka sobie. Musiałem pstrykać dla pewności po kilka klatek. Mam 24L i z celnością tez nie jest zbyt różowo, ciekawi mnie jak jest z tą 35tką bo wiadomo ,że tania nie jest:)
Witaj drogi użytkowniku, dochodzisz po prostu do pewnego poziomu fotografowania, w którym AF cię po prostu nie zadowala. Nie chcę cię martwić, ale ostrości AF nie mają żadne obiektywy Canona, więc niezależnie co wybierzesz efekt będzie dokładnie ten sam dla Ciebie, bo jest wielu użytkowników na forum, którzy to mydło z AF traktują za cudo cudeńko, bo finalnie fotografując na 22Mpix to i tak zmniejszają zdjęcia do 800px i jeszcze wyostrzają w PS. Dobra droga przejść na manual, lekko nie będzie, ale za pewien czas będzie ostro tak jak chcesz.
Cytat:
Zamieszczone przez
ekrowa
ostrości AF nie mają żadne obiektywy Canona
Ależ napisałem że ostrość jest dla mnie akceptowalna tylko uwagi mam do celności i powtarzalności AF ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
ekrowa
Nie chcę cię martwić, ale ostrości AF nie mają żadne obiektywy Canona, więc niezależnie co wybierzesz efekt będzie dokładnie ten sam dla Ciebie, bo jest wielu użytkowników na forum, którzy to mydło z AF traktują za cudo cudeńko, bo finalnie fotografując na 22Mpix to i tak zmniejszają zdjęcia do 800px i jeszcze wyostrzają w PS. Dobra droga przejść na manual, lekko nie będzie, ale za pewien czas będzie ostro tak jak chcesz.
OT
A mi się wydaje, że Pan w kolejnym temacie narzeka na obiektywy Canona, tym razem na całą markę Canon...
Troluje aż miło.
Ps. Co to jest ostrość AF?