Skoro u samego autora hacka ponoć wszystko działa i nie sprawiło uszkodzenia puszki, to można domniemywać, że ML nawet w wersji alpha będzie tak samo user-friendly ;) na innych egzemplarzach 7D.
Wersja do druku
Skoro u samego autora hacka ponoć wszystko działa i nie sprawiło uszkodzenia puszki, to można domniemywać, że ML nawet w wersji alpha będzie tak samo user-friendly ;) na innych egzemplarzach 7D.
Z 5DC jednak tak nie było, były puszki na których ML nie działał (na szczęście nie psuł puszek, ale nigdy nie masz 100% pewności).
Oooooo, no to czekajmy :)
Pierwsza wersja Alpha została opublikowana :D:D Na mojej puszce wszystko wygląda bardzo dobrze. Co prawda nie wszystkie funkcje zostały udostępnione w pierwszym wydaniu, ale sam fakt, że jest w końcu jakiś postęp cieszy najbardziej :D Ustawianie ostrości w Manual focus nigdy nie było tak przyjemne :D
MagicLantern.fm - First 7D alpha released!
Witam, mam kłopot, zainstalowałem na karcie CF jak trzeba wg instrukcji, aparat zaczął wgrywać firmware i zgasł po chwili na ... amen.. kaput. Wyjęcie bateri, karty, usunięcie ML z karty nic nie dało jak również wgrania na kartę do katalogu głównego oryginalnego firmware.
Co mogę zrobić?
Na którym kroku z tej instrukcji: Magic Lantern | Install Guide
utknąłeś?
Po tym jak aparat był głuchy wyjałem kartę i wywaliłem z niej ML i wgrałem oryginalny software ze strony canona, wyjąłem baterię i włożyłem wszystko jeszcze raz, nadal cisza... .natomiast po jakichś 2 min nagle ożył. I działa jak przed upgrad'em. Przybyło mi pare siwych włosow ;)
Jak się odważę za jakiś czas powroce do tematu ML bo na razie wystarczy mi atrakcji.
ZTCW
Instalacja ML poprzez funkcję aktualizacji firmware to waściwie nie instalacja tylko aktywacja istniejącej w aparatach możliwości bootowania systemu z karty.
1.Jeśli karta pamięci ma ustawioną flagę BOOT i nagrane pliki ML to taki aparat załaduje system ML z karty
2.Jeśli karta nie ma flagi boot to powinien załadować się oryginalny soft z pamięci wbudowanej.
3.Jeśli karta ma flagę BOOT ale ktoś po prostu skasował pliki z karty będzie problem i system się zawiesi.
Na koniec: do 7D to ciągle beta i nie polecają jej instalować
Ok dzięki, cierpliwie poczekam na wersję finalną.
instalował ktoś ML pod 7d z sukcesem?