Odp: Yongnuo YN-568EX - wreszcie z HSS
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Dlaczemu?
430EX______________568EX____________580EX
tylko slave___________tylko slave________Slave i Master
HSS________________HSS______________HSS
manual do 1/64_______manual do 1/128___manual do 1/28
tryb strobo (slave)_____brak_____________tryb strobo
LP43________________LP58_____________LP58
~1000 pln___________~850 pln__________~1900 pln
No i...?
P.S.
Czy któryś z użytkowników może potwierdzić brak trybu multi w YN568EX, bo z tego co się orientuje to jest (ale może sprzedawca nierzetelny wprowadził mnie w błąd).
Yongnuo YN-568 EX - Unboxing & Quick Hands-On - YouTube
5min 50 sek - masz pokazane tryby pracy - multimod jest w tej lampie.
pozdrawiam
Paweł
Poza tym ma fotocelę a to może się przydać w małym studiu.Z łatwością schowa się za głową modelki jako kontra na włosy.
Przymierzam się do zakupu lampy błyskowej i mój wybór padł właśnie na YN-568EX. Jest tylko jedna rzecz która wzbudziła moją wątpliwość - na jednej ze stron natknąłem się na coś takiego:
"This flash doesn't support the old cameras without External Flash Menus: 1Ds II, 1Ds, 1D II, 1D, 5D, 30D, 20D, 10D, 400D, 350D, 300D"
Jako, że nie znam się na lampach, to czy ktoś mógłby mi rozjaśnić temat, o co chodzi w tym, że niby nie współpracuje z 400D, który to właśnie posiadam?
To znaczy ze mozesz ja ustawic tylko z manu aparatu, a takiego te aparaty nie posiadaj.
To jest troche dziwne bo na stronie yongnuo YONGNUO, photographic equipment, camera accessories, flash light, camera remote control, speedlite, photo equipment, LED photo light, flash trigger, camera wireless remote control, TTL cord nic takiego nie jest napisane. Skad ta informacja? Wyglada raczej na niezbyt prawdziwa, albo dotyczny jakis specyficznych funkcji.
Stąd:
YONGNUO HSS TTL Flash Speedlite YN568EX YN 568 EX Fr Canon 1dx 1Ds 1D 5DIII 5DII | eBay
No na innych stronach nie znalazłem takiej informacji, ale ta tutaj rzuca się w oczy.
Specyfikacja jest naprawdę dobra, cena 900 zł wydaje się również bardzo dobrą. Dla mnie bomba, jak będę rozbudowywał system lamp reporterskich to pewnie wezmę tę lampę.
Z kolei zastanawiają mnie nowe wyzwalacze - cena chyba w porządku. Jak wcześniejsze wersje współpracowały z lampami i aparatami Canona? Nie było zgrzytów?
Czy kolega brzoza ma już lampę? I czy mógłby zrobić mały test albo opis jak się sprawuje?
Lampa całkiem dobrze współpracuje z wyzwalaczami YN-622C, tryb HSS działa. Więcej będę mógł powiedzieć jak poużywam dłużej.
Na pierwszy rzut oka moc taka sama jak YN-565EX.