Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Miałem w Nikonie 30 1.4 i jak trafiała było całkiem fajnie, zobaczymy czy będzie cenowo atrakcyjna do 35L ?
Pozdr.
No, a tak lekko OT: Nie podoba mi się ten nowy dizajn. Plastik straszny, wygląda jakby ukradli pomysł ze stajni plejstejszon :P
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
No, a tak lekko OT: Nie podoba mi się ten nowy dizajn. Plastik straszny, wygląda jakby ukradli pomysł ze stajni plejstejszon :P
Design to kwestia gustów. Mnie się podoba, uważam że rewelka. I już myślę nad sprzedaż starej S 30 1.4 i zbieranie kasy na nową. Oby cena była tak maksymalnie pośrodku pomiędzy stara wersją sigmy a canonowską L-ka.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
To akurat najmniejszy problem w szkłach Sigmy.
Lepiej niech się zajmą produkcją manuali :mrgreen:
Manual ze sterowaną przysłoną z puszki to nawet fajna sprawa by była.
IMHO na tę chwilę design i ta właśnie ogniskowa to największe plusy tej sigmy, na resztę niestety trzeba zaczekać. Jak dla mnie akceptowalna cena to 3999
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
To akurat najmniejszy problem w szkłach Sigmy.
Hehe oj ja wiem, no trzeba przebierać, taki to już typ :) Ale jak się trafi dobra sztuka, to bywa lepiej niż odpowiednik u Canona (vide 50/1.4).
Wiadomo już coś o dostępności?
Sigma swoim wyglądem będzie idealnie pasowała do Sony ;) Dla użytkowników cropa wydaje się to szkiełko zbędne (zależy od ceny, ale nie ma co się spodziewać 1999zł za nową ;)).
Cytat:
Zamieszczone przez
Mike7
Dla użytkowników cropa wydaje się to szkiełko zbędne
Ale masz podpartą tę tezę jakąś ankietą na reprezentatywnej próbie użytkowników cropów?