Odp: Canon 55-250 vs Tamron 70-300.
Cytat:
Zamieszczone przez
cohontes
Do ilu mm Tamron trzyma 4.0?
F4.0 : 70-103mm
Pytanie czy autor chce porównania do nowej wersji tamrona bo cenowo od 55-250 to już trochę się różni. W pytaniu nic nie było o VC i USD.
trzeba przypuszczać, że autor woli to lepsze :) ale niestety przeczuwam, że chodzi o starą wersję, więc Canon lepszy.
@Grzesiek, dzięki!
Do starej wersji Tamiego nie mam porównania. Ale nową szczerze polecam. IMHO w tych przedziałach cenowych nie warto pchać się w używkę i lepiej chyba ewentulanie odłożyć zakup i dozbierać kasę, niż pchać się w używkę C 55-250, no chyba, że trafi się na wyjątkowo atrakcyjną cenę, bo oczywiście C 55-250 to również bardzo udane szkiełko.
Cytat:
Zamieszczone przez
patrykbili3
Zdecydowałem się na C55-250 i mam jeszcze pytanie czy nie będzie problemu z nałożeniem konwertera fisheye ? Osoba wyżej pisze ze miała właśnie problem.
Jeżeli konwerter jest od strony obiektu fotografowanego to nic nie przeszkadza EF-S. Natomiast od strony body może się okazać, że konwerter jest zbyt płytki, aby podczepić do niego wystającą poza bagnet końcówkę obiektywu EF-S.
Dzwoniłem do Canona z zapytaniem, czym różni się 55-250 w wersji I od wersji II. Niestety nie byli w stanie odpowiedzieć na moje pytanie. Nie maja takich danych jakie są różnice, a tym bardziej co zostało zmienione. Rewelacja ;)
Daj sobie spokój z tym porównaniem. Jeśli zamierzasz kupić nówkę, to kup tańszy po prostu i baw się.
Cytat:
Zamieszczone przez
forest666
Dzwoniłem do Canona z zapytaniem, czym różni się 55-250 w wersji I od wersji II. Niestety nie byli w stanie odpowiedzieć na moje pytanie. Nie maja takich danych jakie są różnice, a tym bardziej co zostało zmienione. Rewelacja ;)
Zamienniki materiałowe (więcej tworzyw sztucznych) - wzmocniony korpus:)
Poprawiona stabilizacja obrazu.
Ulepszone powłoki antyrefleksyjne.
W tej cenie nie kupisz nic lepszego, co ma średnią ocen 4,67 w testach.