Odp: Canon Ef 100-400mm F/4.5-5.6l Is Usm
Cytat:
Zamieszczone przez
cohontes
a ja myślałem, że to najlepsza rzecz w tym obiektywie :evil:
jak się dużo używa tego szkła to nie jest już wtedy jakiś problem; trzeba się po prostu przyzwyczaić
Cytat:
Zamieszczone przez
tryton
Sprawdź ewentualnie czy IS nie nawala. Mnie czeka serwis bo w niskich temperaturach szarpie obrazem. W lecie trudno sprawdzić, ale można np. do worka, do lodówki na pół godziny i wtedy szybko sprawdzisz.
Ojjj! Takich eksperymentów jednak bym nie polecał... jeśli osłona z worka nie będzie dość skuteczna, skondensuje się para wodna i masz jak w banku całe szkło mokre! Oby tylko na zewnątrz...
Cytat:
Zamieszczone przez
Joshec
Ojjj! Takich eksperymentów jednak bym nie polecał... jeśli osłona z worka nie będzie dość skuteczna, skondensuje się para wodna i masz jak w banku całe szkło mokre! Oby tylko na zewnątrz...
Jak najbardziej powinna być szczelna. Ale sprawdzić warto.
Zakupiłem jednak Canon EF 70-200 mm f/4L USM. Używane, ale wydląda jak nówka. Zamknięta konstrucja, więc żadne paprochy nie mają szans. Cena zakupu €430. Matsil dzięki za radę :smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
wojtij
Zamknięta konstrucja, więc żadne paprochy nie mają szans
nawet nie zamknięta nie powoduje że będzie w środku pełno piasku, włosów i syfów różnej maści ;) bo mam wrażnie, że niektórzy się bardzo ich obawiają :lol: