Odp: Wadliwe 600d (550d) ?
Mam 550d (ma ok. 2 lata) i do tego T 17-50 używany ale od Cichego :-) oraz T 70-300 usd. Żadnych problemów z przesłonami.
Tamrona nie mam ale u mnie w 600d nie ma żadnych problemów, wszystkie szkła chodzą bez problemu. Wcześniej miałem fw 1.0.1 teraz 1.0.2, na obydwu jest ok.
Wyglada jakby problem występował zniektorymi Tamronami na tych modelach Canonów z nowym softem.. Chociaż do końca to jeszcze nie wiadomo. :) Ciężka sprawa. Chyba trzeba czekać na wiecej takich przypadków.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
W ostatnim miesiącu 2 klientów kupiło u mnie Tamrona 17-50 VC do 600/550d. W obiektywach zablokowała się przysłona. Obiektywy wymieniłem, ale problem u jednego z nich pojawił się ponownie. Drugi nic nie pisał, więc nie wiem. Pierwszemu klientowi zwróciłem pieniądze, ale on po kilkunastu dniach napisał mi maila następującej treści:
Chyba ta osoba już się na forum wypowiedziała i odpowiedzi za dużo nie było:
http://www.canon-board.info/pierwsza...iektywy-85317/
Na forach zachodnich czytam o podobnych przypadkach, ale z Canonem 18-55. Tam Tamronów się moze nie kupuje :P
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Na forach zachodnich czytam o podobnych przypadkach, ale z Canonem 18-55. Tam Tamronów się moze nie kupuje :P
Pewnie ludzie biorą body w zestawie z 18-55 i zanim zdążą kupić kolejne szkło to już mają problem z tym KIT'owym. ;)
Err01 przy Tamronie wyskakuje mi od nowości(3 lata). Na szczęście w 500D odpinam, podpinam i działa dalej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Mam 550d (ma ok. 2 lata) i do tego T 17-50 używany ale od Cichego :-) oraz T 70-300 usd. Żadnych problemów z przesłonami.
U mnie to samo tylko Tamron nie był od Cichego, niestety.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jarosław Zając
U mnie to samo tylko Tamron nie był od Cichego, niestety.
Taaa... O Tamromach od Cichego słtyszałem nawet w UK... :D
Cytat:
Zamieszczone przez
gumik
Taaa... O Tamromach od Cichego słtyszałem nawet w UK... :D
Nie demonizujemy postaci Cichego ;) bo nam się będzie śnił, oczywiście nic tu nie chcę mu ująć chwały, ale T 70-300 kupiłem w sklepie stacjonarnym i wszystko gra :)
Przepraszam za OT