-
Odp: Podróże fotograficzne 2012/13 – Kenia, Chiny, Islandia, Londyn, Chorwacja
No na razie byłam tylko w samej Tajlandii, ostatnio miał być Angkor ale wyszła Argentyna... ;-)
W Kambodży aktualnie jakaś nieciekawa epidemia, zobaczę... No i z bratem lecę, on też ma coś do gadania... :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
najeli
...albo Nową Zelandię to zapraszam :)
(opcja bez biura podróży)...
A jakby ta Nowa Zelandia miała wyglądać od strony logistycznej?
-
A ja w czerwcu szukałem towarzysza na wyjazd do Republiki Komi i nie wpadłem by na C-B zapytać. Na przyszłość będę pamiętał bo w przyszłym roku kroi się Kałmucja.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
A jakby ta Nowa Zelandia miała wyglądać od strony logistycznej?
Tzn?
Chodzi Ci o dolot? Czy logistykę na miejscu?
Z dolotem to nie pomogę, bo ja latam trochę inaczej (pracuję dla linii lotniczych), no chyba że ktoś chce się ze mną ożenić, to też wtedy będzie mógł :P Ale Air Korea miała jakieś fajne połączenie przez Seul za 4k pln w dwie strony.
A na miejscu to: ogarniasz przewodniki/wikitravel/booking.com, w zależności od budżetu i długości urlopu planujesz co i jak i jedziesz :) Kwestia wyluzowania się i pewnej praktyki ;-)
No ale i tak na razie Nepal chyba wygra, jeżeli chodzi o 2013 :]
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
najeli
...no chyba że ktoś chce się ze mną ożenić...
To bardzo fajna opcja jest...tak sobie latać za pół-darmo :p
Fajne góry są w Nowej Zelandii. W Nowej Gwinei jeszcze fajniejsze. Tylko troszkę się boję coby Papuasi mnie nie zjedli...albo Maorysi. Hmmm...jakby co Marta, to liczę na Twoje zdolności logistyczne...i włazimy na Górę Cooka :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
No tak, tylko w NZ ogólnie sporo pada, i co z tego jak przelot tani, jak potem mokniesz przez 18 dni z 20 ;-)
Tak samo jak są promocje do Azji na nasze lato czyli ichni monsun ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
To bardzo fajna opcja jest...tak sobie latać za pół-darmo :p
Nawet nie trzeba się żenić, 'związki partnerskie' też są honorowane ;-)
A tak serio to na góry z trekkingiem to jednak Nepal. W Nowej Zelandii to się kończy zazwyczaj łażeniem po kolana w błocie. Jakoś mnie to nie przekonuje, zwłaszcza od strony fotograficznej ;-)
-
Jestem ekspertem od Bałkanów. Chętnie zorganizuję wyprawę samochodem terenowym po najpiękniejszych zakątków tego regionu.
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Lata czy cm? :mrgreen:
Co Ci bardziej odpowiada? :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
najeli
Tzn?
Chodzi Ci o dolot? Czy logistykę na miejscu?
Z dolotem to nie pomogę, bo ja latam trochę inaczej (pracuję dla linii lotniczych), no chyba że ktoś chce się ze mną ożenić, to też wtedy będzie mógł :P
aj aj, ja wlasnie ozeniony od 8 miesiecy, jak bym wiedzial wczesniej.... :)
a co do Nepalu to jeszcze nic nie wiem, musze najpierw kupic przewodnik Kurczaba i coś wymysleć.
Na razie ostatnie dwa lata to byla Argentyna, więc teraz pora na chwilową zmianę kierunku
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Fajne góry są w Nowej Zelandii. W Nowej Gwinei jeszcze fajniejsze. Tylko troszkę się boję coby Papuasi mnie nie zjedli...albo Maorysi. Hmmm...jakby co Marta, to liczę na Twoje zdolności logistyczne...i włazimy na Górę Cooka :)
W opinii wielu fotografów Nowa Zelandia jest bardziej fotogeniczna ze względu na piękne kontrasty pomiędzy górami a "dołem".
Podobnie jak Patagonia.
Natomiast N. Gwinea ma większą dzikość i egzotykę. Nikt z ludzi Cię nie zje- natomiast zjedzą Cię na pewno moskity.
I to jest uciążliwe.