Odp: pasek do aparatu jaki?
Ja polece Lowepro Voyager C , mam swojego juz z 5-6lat, jedyne co mu dolega to lekkie zmechacenie obszycia, ale kto by sie tym przejmowal. Jest lekki, miekki, ma dobre, wygodne w uzyciu klamry, jak dla mnie to pasek idealny.
poczytaj te wątki: :roll:
:arrow: Paski do aparatów
:arrow: R-Strap - rewolucyjny pasek?
IMHO temat pasków nie jest aż tak gorąco-zmienny, aby miał się dezaktualizować co 4-5 lat. 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
mxw
IMHO temat pasków nie jest aż tak gorąco-zmienny, aby miał się dezaktualizować co 4-5 lat.
No niestety, ten temat też jest zmienny. Do 40D kupiłem kiedyś LowePro Neoprene Camera Strap, taki jak tu: LowePro Neoprene Camera Strap - Sklep FotoRimex.pl, ale to już niestety model wycofany z oferty. A szkoda, bo bardziej ufam metalowym kółkom, karabińczykom i prostokątnym ósemkom niż tym współcześnie stosowanym plastikowym. Sama taśma po 5 latach jest już trochę zmechacona i do nowego body chciałbym nowy pasek, ale nie widzę takich, które wzbudzają zaufanie. W Lowepro Voyagerach zatrzask jest taki, że bałbym się go przypadkiem rozpiąć - bardzo lekko się wciska/odpina, a w paskach np. OP/TECH USA (patrzę tylko na neoprenowe) zatrzaski wyglądają solidnie, ale czy np. na mrozie nie pęknie pod ciężarem któraś z poprzeczek w klamerkach (te, wokół których zawinięta jest pleciona taśma)... ?
Ja mam Kata Reflex E (metalowe karabińczyki). Bardzo sobie chwalę.
Z tańszych rozwiązań również używam neopren Matina i polecam, bo to fajny pasek :)