Nie wiem czy się obronię, sam mam negatywne spojrzenie na to co wyszło...
ale niech będzie coś takiego
1.
2.
Wersja do druku
To stary "konflikt" , ortodoksja techniczna a emocje zdjęcia.
Owszem, są nieliczne zdjęcia gdzie łaczą się wszystkie reguły poprawności z jednoznacznym, silnym wyrażaniem emocji.
Na ogół jednak trzeba wybierac jakis kompromis.
Trzeba pokazać światu że autor umie zrobić ortodoksyjnie poprawne zdjęcia .... i potem może swobodnie zamieszczać takie jak to fotki.
Wtedy widz da się ponieść emocji.
Mnie się podoba a raczej ..do mnie przemawia.
jp
Dzięki za info, na pewno będąc drugi raz w tym samym miejscu zwraca się większą uwagę na to co wyszło i pamięta się to co jest do poprawy..
Może w tygodniu będę miał więcej czasu to coś jeszcze zamieszczę.
1 zdjęcie przypadło mi do gustu, świetny kadr. ;)
Osoby bardzo marudzące, pewnie nigdy nie byli w tym miejscu. Tam jest ciasno, trzeba by mieć bardzo szeroki kąt, żeby zrobić pocztówkę. Mozna owszem pojść w inne miejsce i zrobić dobrze skadrowane zdjęcie rondla, albo z dobrym światłem i milionem głów dookoła sznurem autobusów i czarnymi od brudu ścianami.To by dopiero było żródło docinków i uwag.
Dla mnie to zdjęcie, to przede wszystkim fajna kolorystyka (puryści, nie czytajcie - nieprawdziwa), z wisienką smugi swiateł autobusu. A że troche krzywe - co z tego???
Kolumny choć lekko leca w prawo, są bardzo przyjemne, tak samo jak zdjęcie nr.1
A masz jakieś zdjęcia koloseum "z drugiej" strony ?
dzięki, mozę jednak nie jest ze mną tak źle ;)
Z drugiej, chodzi Ci strony "deptaku" jeśli tak to mam, postaram się coś znaleźć sensownego i wrzucić.
Numeruj zdjęcia plisss.
Z ostatniej serii:
1. Po obcięciu osoby zdjęcie mi się podoba, natomiast z osobą w kadrze już nie.
2. ok
3 i 4 fajne.
Chętnie bym wrócił w tamte miejsca.
Piękne schody w muzeum. Podoba mi się ten kadr.. zresztą ja się dopiero uczę i mam nadzieję że wreszcie pojadę do Rzymu ze swoim sprzętem, małym ale sprzętem :) Tyle razy byłam, rzym na pamięć znam... ale nie posiadałam jeszcze Canona.
Masz jakąś panoramę?