I tu wychodzi zaleta kupowania w sklepach nie dla idiotow itp marketach...
Zwykle wystarczy zagadac z pania/panem z BOKu, i daja duplikat bez problemu :)
Wersja do druku
To idź do informacji np takiego MM czy innego Saturna i poproś o czystego EWS-a, powodzenia :D
Darx - ja bym bez problemu swojemu klientowi pomógł i dał nową, czystą kartę gwarancyjną. Nie wiem w czym problem ze strony sklepu...
Odezwij się na PM to napiszę Ci jak sobie poradzić z problemem.
Już wiem u kogo kupować na przyszłość. Może, to nie jest reguła, ale canon nie zdecydował się na udzielenie odpowiedzi. Póki, co zrobiło się to dla mnie nieco bezczelny by na prośbę i dobrze opisany problem odpowiadać "wysłanie do serwisu".
To tak jakbym poprosił sero-burgera, a dostał wieśmaka. Akurat, to o czym pisze kolega Dziobolek było już posłane wcześniej. Tak zalecił mi znajomy, ale rekcji brak. Może rzeczywiście zgłoszę się do sklepu? Chociaż boję się, że dostanę odpowiedź podobną jak w serwisie samsunga.
Skrócona wersja korespondencji:
ja: mógłbym prosić o duplikat klucza systemowego,
s: udostępnienie klucza jest niemożliwe, proszę zgłosić się do MS
ja: jednak klucz jest wytarty i umieszczany na państwa produktach, stąd też powinniście prowadzić ewidencję, bądź podesłać oświadczenie na temat legalności systemu. Pomijam już fakt, że laptop lądował u Państwa w serwisie 11x
s: klient moze skorzystac z oprogramowania samsung recovery, jezeli takie zostalo zniszczone, to samsung nie jest zmuszony odpowiadac na takie maile, do widzenia panu.
Dobra się pociągnąłem do nie potrzebnych reakcji. Wiem jedno. Najlepsza obsługa spotkała mnie jak dotąd w MSI Polska oraz Apple'u.