grrrrrrr to tak w skrócie
Wersja do druku
grrrrrrr to tak w skrócie
chodzi mi o oto aby celując w przedmiot umieszczony dość daleko porównać canona z włączonym ogranicznikiem i Sigmę ustawioną wcześniej na skali na 6m- który szybciej dobiega do znaczka nieskończoności na skali podczas ustawiania ostrości na tym dośc dalekim ogniskowanym motywie np. antena satelitarna na innym bloku
zrobiłem tak.
Canon ustawiony na 300mm i odległość ostrzenia bez blokady na 1,8m i Sigma na 300mm ustawiona na 1,8m... po wycelowaniu na mocno oddalony obiekt i uruchomieniu AF pierścienie ustawiały się na nieskończoność.... wynik?
Sigma bije canona na głowę!
Super, w takim razie mocno się przymierzam do tego obiektywu. Dzięki za teścik
obiektyw jest świetny.. naprawdę... powoli zaczynam przygotowywać przygotowywać już test obu szkieł do umieszczenia na forum.
Ciekaw jestem co mi z tego wyjdzie.
ps po co Ci ten obiektyw jeśli masz 70-200/2,8 L ?
Aha, czekam jeszcze na wynik testów optyki.....Pozdr:-D
zastanawiam się nad zamianą L-ki na tą Sigmę + TC 1.4x
kurcze.. słabowaty będzie ten test ;( Zdjęcia były robione ze statywu jednak bez wężyka spustowego.. dzień jest pochmurny więc dość ciemno i widzę, że niektóre są wyraźnie poruszone.. .. niestety jest już za późno i za ciemno aby powtórzyć test. Trzeba będzie patrzeć na niego z małym przymróżeniem oka.. :/
luzik :) wrzuc co masz
niestety moj serwer sie spie.... zepsuł.. jak narazie co nie mam gdzie wrzucić swoje wypociny..