Odp: [elpolako] przede wszystkim nożna...
w międzyczasie zmieniłem puszkę na 7d, ale przyznam, że mocno zastanawiałem się właśnie nad 1d III. Wybrałem 7d ze względu na fakt, że to jednak nowa konstrukcja. Co do Af, to tak jak ktoś napisał Ai Serwo, punkt AF ustawiony centralnie. Co do nie trafiania w punkt, zdarza się :) Jedno co zauważyłem, większe problemy z trafianiem i ogólnie z ostrością miałem robiąc zdjęcia w RAW. Gdy zmieniłem jakość na mRAW jest o wiele lepiej :)
Odp: [elpolako] przede wszystkim nożna...
Cytat:
Zamieszczone przez
DarekB
Cichy9... rozumiem, że strzelasz serią?
Też miałem problem z tym szkłem bo spodziewałem się niebywałej ostrości, a było tak jak u Ciebie.
Teraz mam T 70-300 USD, który jest 3 razy tańszy, a przy serii zawsze coś ostrego się trafi.
Zresztą... do serwisu internetowego wystarczy.
Myślę, że to również kwestia obróbki, tak jak u Dawida Gaszyńskiego.
Tak, serią oczywiście. Zdjęcia są ostre, o ile trafi, ale chyba spodziewałem się więcej po takim zestawie. Możliwe jednak, że to też kwestia obróbki, tak jak u Dawida. Na pewno swoje robi tło i oświetlenie. Inaczej wyglądają zdjęcia przy pełnych trybunach i sztucznym świetle, a robione na b-klasowych boiskach z polem ziemniaków w tle i ostrym, południowym słońcem.
Może to też kwestia ustawień AFu. Postaram się uaktualnić mój wątek ze zdjęciami, żeby nie zaśmiecać tego tematu.